• Fórum

 • Témák » Kérdése van? Keressen minket! Válaszolunk!!! »

  Hozzászólás: 10 db

 • (OA) 

 • 2020. 12. 15 - 11:26:02
  10

  Tisztelt Szlamka József,

  köszönjük észrevételét, javaslatát. Az érvényes tagsággal rendelkező olvasók esetében amiatt került sor a 60 nappal - a veszélyhelyzeti intézkedések jelenleg ismert 2020. november 11-től 2021. január 11-ig tartó időszaka figyelembe vételével - történő tagsághosszabbításra, mert őket kompenzálni kívántuk azzal az intervallummal, mely számukra ténylegesen kiesett.

  A könyvtár az érvényes tagsággal nem rendelkezők esetében vezette be az adatbázisok használatát lehetővé tevő online olvasói státusz igénylésének lehetőségét. Ennek díja 30 napra kedvezményesen egy könyvtári napijegy ára, 1100 forint.

  A teljeskörű szolgáltatások igénybe vételére szóló online beiratkozás amiatt nem lehetséges, mivel a beiratkozáskor a személyes adatok ellenőrzésére, illetve a kedvezményre való esetleges jogosultság hiteles igazolására, illetve új beiratkozók esetében a használói/kezességi nyilatkozat aláírására nincs mód.

  Megértését köszönjük.

  Tisztelettel:
  Farkas Ferenc
  osztályvezető

  >> Tisztelt Könyvtár!
  >>
  >> Szeretném javasolni, hogy tegyék lehetővé a lejárt tagság online történő meghosszabbítását. Azok ugyanis, akiknek még a vészhelyzet kihirdetése előtt járt le az olvasójegyük óriási hátrányba kerültek azokkal szemben, akiké a vészhelyzet idején. Míg a "vészhelyzetesek" a tagsági idejük ingyenes meghosszabbítását élvezhetik, a "lejártaknak" arra sincs módja, hogy az éves tagdíjat rendesen megfizetve folytatódjon a tagságuk. Ebben az összehasonlításban az egy hónapos bérletvásárlási lehetőség messze nem tűnik igazságos alternatívának. Ugyanakkor, látva azt, hogy a havi bérlet tekintetében lehetséges az online bankkártyás fizetés, javaslom, tegyék lehetővé ugyanezt a vészhelyzet előtt lejárt tagság meghosszabbítására is!
  >>
  >> Köszönettel:
  >> Szlamka József

  szlajozs 2020. 12. 14 - 19:45:15
  9

  Tisztelt Könyvtár!

  Szeretném javasolni, hogy tegyék lehetővé a lejárt tagság online történő meghosszabbítását. Azok ugyanis, akiknek még a vészhelyzet kihirdetése előtt járt le az olvasójegyük óriási hátrányba kerültek azokkal szemben, akiké a vészhelyzet idején. Míg a "vészhelyzetesek" a tagsági idejük ingyenes meghosszabbítását élvezhetik, a "lejártaknak" arra sincs módja, hogy az éves tagdíjat rendesen megfizetve folytatódjon a tagságuk. Ebben az összehasonlításban az egy hónapos bérletvásárlási lehetőség messze nem tűnik igazságos alternatívának. Ugyanakkor, látva azt, hogy a havi bérlet tekintetében lehetséges az online bankkártyás fizetés, javaslom, tegyék lehetővé ugyanezt a vészhelyzet előtt lejárt tagság meghosszabbítására is!

  Köszönettel:
  Szlamka József

  csampai 2020. 11. 19 - 15:28:45
  8

  Távoli hozzáférés az Arcanum Digitális Tudománytárhoz!
  2020. december 11-ig elérhető az adatbázis távolról is kölcsönzésre beiratkozott olvasóink számára.
  http://old.fszek.hu/adatbazisok/?article_hid=44211


  >> Kedves Egykori Kollégák!
  >> Kérem, próbáljátok meg rávenni az Arcanumot, hogy az ADT ismét elérhető legyen távoli - proxys - hozzáféréssel. Kizárólag, míg tart a Covid őrület.
  >> Köszi & üdv,
  >> Károly Csaba

  karolycs 2020. 11. 14 - 16:21:42
  7

  Kedves Egykori Kollégák!
  Kérem, próbáljátok meg rávenni az Arcanumot, hogy az ADT ismét elérhető legyen távoli - proxys - hozzáféréssel. Kizárólag, míg tart a Covid őrület.
  Köszi & üdv,
  Károly Csaba

  könyvmoly 2020. 11. 11 - 17:57:43
  6

  >> >> Ezekben a covid-terhes időkben bizony kivánatosabb a kölcsön e-könyvek használata, mint a kézben tarthatóké. Ez azonban (még) feltérképezetlen terület számomra, tehát érdeklődnék...
  >> >>
  >> >> Az elektronikus könyvtár használatához mire van szükségem?
  >> >> - különleges beiratkozási mód
  >> >> - személyre szabott indító oldal
  >> >> - iPad esetén melyik app-ot részesíti az fszek előnyben
  >> >> - milyen hosszú a kölcsönzés ideje
  >> >>
  >> >> Előre köszönöm a válaszokat!
  >>
  >> "Tisztelt Érdeklődő!
  >>
  >> Az általunk megrendelt és szolgáltatott e-könyvek korlátlanul elérhetők kölcsönzésre jogosító olvasójeggyel rendelkező használóink számára. Tehát nincs kölcsönzési idő és példányszám. Ezen az oldalon olvasható, hogy miként tudja biztosítania proxy szerverünkhöz történő kapcsolódást: http://old.fszek.hu/adatbazisok/?article_hid=34417
  >> Ezt egyszer kell beállítania számítógépén, ha máshol nem használ proxy-beállításokat. Felhasználóneve az olvasójegyén lévő vonalkód, jelszava a születési hónapja és napja.
  >> A magyar e-könyvek közül ajánlanám a MERSZ adatbázist, a Szaktárs adatbázist és a Typotex Interkönyveket, a külföldiek közül az EBSCO e-book-ot és az e-Book Centralt. Ezekbe az "Adazbázisaink" oldalról tud belépni: http://old.fszek.hu/adatbazisok/?article_hid=10667 .
  >>
  >> Kukor Ferenc
  >> e-Szolgáltatási csoportvezető"

  Ah, köszönöm, minden világos!
  További jó munkát és egészséget kívánok Önnek és munkatársainak!

  kukor 2020. 11. 11 - 11:24:05
  5

  >> Ezekben a covid-terhes időkben bizony kivánatosabb a kölcsön e-könyvek használata, mint a kézben tarthatóké. Ez azonban (még) feltérképezetlen terület számomra, tehát érdeklődnék...
  >>
  >> Az elektronikus könyvtár használatához mire van szükségem?
  >> - különleges beiratkozási mód
  >> - személyre szabott indító oldal
  >> - iPad esetén melyik app-ot részesíti az fszek előnyben
  >> - milyen hosszú a kölcsönzés ideje
  >>
  >> Előre köszönöm a válaszokat!

  "Tisztelt Érdeklődő!

  Az általunk megrendelt és szolgáltatott e-könyvek korlátlanul elérhetők kölcsönzésre jogosító olvasójeggyel rendelkező használóink számára. Tehát nincs kölcsönzési idő és példányszám. Ezen az oldalon olvasható, hogy miként tudja biztosítania proxy szerverünkhöz történő kapcsolódást: http://old.fszek.hu/adatbazisok/?article_hid=34417
  Ezt egyszer kell beállítania számítógépén, ha máshol nem használ proxy-beállításokat. Felhasználóneve az olvasójegyén lévő vonalkód, jelszava a születési hónapja és napja.
  A magyar e-könyvek közül ajánlanám a MERSZ adatbázist, a Szaktárs adatbázist és a Typotex Interkönyveket, a külföldiek közül az EBSCO e-book-ot és az e-Book Centralt. Ezekbe az "Adazbázisaink" oldalról tud belépni: http://old.fszek.hu/adatbazisok/?article_hid=10667 .

  Kukor Ferenc
  e-Szolgáltatási csoportvezető"

  könyvmoly 2020. 11. 11 - 03:15:57
  4

  Ezekben a covid-terhes időkben bizony kivánatosabb a kölcsön e-könyvek használata, mint a kézben tarthatóké. Ez azonban (még) feltérképezetlen terület számomra, tehát érdeklődnék...

  Az elektronikus könyvtár használatához mire van szükségem?
  - különleges beiratkozási mód
  - személyre szabott indító oldal
  - iPad esetén melyik app-ot részesíti az fszek előnyben
  - milyen hosszú a kölcsönzés ideje

  Előre köszönöm a válaszokat!

  OA 2020. 07. 08 - 10:39:24
  3

  >> >> Kedves Könyvtáram!
  >> >>
  >> >> Érdeklődöm, hogy az újranyitás után van-e, ha nincs mikortól és mely módon lesz lehetőségem a könyvtárban számítógépeiken az ott található adatárakban kutakodnom.
  >> >> Sajnos ez irányú információt még nem találtam a hálón.
  >> >> Köszönöm türelmüket, idejüket és kedves válaszukat.
  >> >>
  >> >> Tisztelettel;
  >> >> Ocsovai András
  >>
  >> Tisztelt Ocsovai András Úr!
  >>
  >> Július 16-tól van mód az adatbázisokat használnia a könyvtár kijelölt számítógépein. A szolgáltatások újraindulásáról bővebben itt tájékozódhat: http://old.fszek.hu/?article_hid=43789
  >> Mindemellett kölcsönzésre jogosító olvasójeggyel adatbázisaink addig is otthonról is használhatók.
  >>
  >> Üdvözlettel,
  >> Kukor Ferenc
  >> e-Szolgáltatási csoportvezető


  Tisztelt Kukor Ferenc!
  e-szolgáltatási csoportvezető.

  Köszönöm szépen szíves tájékoztatását.
  Adatbázisuk felsorolásában szerepel az ADT is. Ez az adatbázis azonban csak a könyvtárban működik számomra.
  Tisztelettel;
  Ocsovai András

  kukor 2020. 07. 07 - 12:15:58
  2

  >> Kedves Könyvtáram!
  >>
  >> Érdeklődöm, hogy az újranyitás után van-e, ha nincs mikortól és mely módon lesz lehetőségem a könyvtárban számítógépeiken az ott található adatárakban kutakodnom.
  >> Sajnos ez irányú információt még nem találtam a hálón.
  >> Köszönöm türelmüket, idejüket és kedves válaszukat.
  >>
  >> Tisztelettel;
  >> Ocsovai András

  Tisztelt Ocsovai András Úr!

  Július 16-tól van mód az adatbázisokat használnia a könyvtár kijelölt számítógépein. A szolgáltatások újraindulásáról bővebben itt tájékozódhat: http://old.fszek.hu/?article_hid=43789
  Mindemellett kölcsönzésre jogosító olvasójeggyel adatbázisaink addig is otthonról is használhatók.

  Üdvözlettel,
  Kukor Ferenc
  e-Szolgáltatási csoportvezető

  OA 2020. 07. 07 - 10:42:15
  1

  Kedves Könyvtáram!

  Érdeklődöm, hogy az újranyitás után van-e, ha nincs mikortól és mely módon lesz lehetőségem a könyvtárban számítógépeiken az ott található adatárakban kutakodnom.
  Sajnos ez irányú információt még nem találtam a hálón.
  Köszönöm türelmüket, idejüket és kedves válaszukat.

  Tisztelettel;
  Ocsovai András

  Oldalak: 1
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés