Főmenü » Gyerekeknek » Gyerekkönyvtárak, részlegek » Szűcs István utcai könyvtár
 • Információk

  Rólunk

  Cím: 1158 Budapest, Szűcs István utca 45.
  Telefon: (1) 410-7767
  E-mail:fszek1504@fszek.hu
 • Gyermekrészlegünk

  Könyvtárunk csendes környezetben, a Szűcs István utcai Pestújhelyi Közösségi Házban található. A 80-as években még gyermekkönyvtár működött itt, 1991-től családi könyvtár vagyunk.


  Fotó: FSZEK
  Fotó: FSZEK
  Mint régebben, most is rengeteg képeskönyvvel, mesékkel, ismeretterjesztő olvasmányokkal, továbbá különféle CD-kkel, DVD-kkel és hangoskönyvekkel várjuk a gyerekeket. Természetesen a 12 éven felüliek is találhatnak kedvükre való olvasmányt a gyerekkuckó polcain, a számos népszerű és felfedezésre váró tiniregény között. Gyermekrészlegünkben összesen körülbelül 5000 könyv közül válogathatnak a látogatók. Ezenkívül 2 számítógép is rendelkezésükre áll internetkapcsolattal és katalógussal.

  A könyvtár remek találkahely kicsiknek és nagyoknak is, jó alkalmat ad a szülőknek ismerkedni, beszélgetni gyerekekről, nevelésről és persze gyerekkönyvekről.

  Szívesen várjuk az óvodásokat, kisiskolásokat – minél több gyereknek szeretnénk lehetőséget teremteni, hogy megismerjék és megszeressék a könyvek birodalmát. A közös kölcsönzés mellett a könyvtár nagyszerű helyszín foglalkozásokhoz, iskolai tanórákhoz.

  Újdonságunk a Japánból eredő papírszínház, amely a feldolgozott mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. A fakeretben mozgatható nagyméretű lapok első oldala képes, a hátuljáról olvas a mesélő, így a gyerekek figyelme egyszerre tud az illusztrációkra és a mese szövegére irányulni.

  A csoportoknak bejelentkezni előzetes egyeztetéssel (telefonon vagy személyesen) lehetséges.

  Érdemes körülnézni a művelődési házban is: rendszeresen vannak gyerekprogramok, foglalkozások. Ha pedig a következő rendezvényre látogatnak, a könyvtár újra várja olvasóit!

Eseménynaptár

« 2021 szeptember »
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30    
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés