Főmenü » Adatbázisok

L’Harmattan Digitális Adatbázis

2018. január 1-től könyvtárunk megrendelte az EISZ-től a L’Harmattan Digitális Adatbázist, amely jelenleg több mint 1400 többnyire magyar nyelvű bölcsészet- és társadalomtudományi szakmunkát, tankönyvet és forráskiadványt tartalmaz, több mint 20 tudományterületi kategóriába rendszerezve, szabadon olvasható és kereshető formában.


Az adatbázis célja egy-egy adott tudományterülethez tartozó legfontosabb könyvészeti és periodika szakanyagok digitális közzététele, teljes szövegűen kereshető formában.

Az adatbázis szabványos PDF formátumban tartalmazza és adja közre a digitális tartalmakat (könyvek, folyóiratok, egyéb nyomtatott dokumentumok).

Egyszerű keresőszavas keresés esetén akár 100.000 találat egy másodpercen belül. Dokumentumalapú keresés esetén 100 találat 3 másodpercen belül. Csonkolás jobbról, balról, a szó belsejében és logikai operátorok (és, vagy, ha) használata lehetséges.

Keresés minden PDF teljes szövegében, tartalomjegyzékben, bibliográfiai adatokban. A keresés szűkíthető évkörre, témára és ezek listásan megjeleníthetők a találatok között. Összetett keresés is lehetséges.

A megjelenítés lehet egy- vagy kétoldalas. Maximum 50 oldal menthető. A használó léphet az előző és következő oldalra, illetve az előző és következő találatra. A találatok kiemelve jelennek meg a szövegben.

Elérhetőség: https://www.szaktars.hu/harmattan/

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés