Főmenü » Adatbázisok

Magyar nyelvű irodalom és sok egyéb más - otthonról is!

Elektronikus információforrásokat ajánlunk, amelyek távolról is elérhetőek felhasználóink számára. Ezek egy része csak kölcsönzésre jogosító olvasójeggyel hozzáférhető, de bizonyos információforrások szabadon elérhetőek bárki számára.


Forrás: Pixabay
Forrás: Pixabay
Az Adatbázisok tematikusan című cikkben a külföldiek mellett magyar forrásokat is szép számban fellelhetünk. Témakörök szerint böngészhetjük az érdeklődésünknek megfelelő adatbázisokat.
A hozzáférési feltételeket is tartalmazó leírást, valamint az adatbázis rövid bemutatását az Adatbázisok betűrendben című cikkben ellenőrizhetjük.
A témakörök között a nagyobb tudományterületek mellett megtalálhatóak a könyvtár szakgyűjteményeinek a forrásai is.
A történelem és a helytörténet iránt érdeklődők elmélyedhetnek a Hungaricana Közgyűjteményi Portál kultúrkincsei között, ahol a hazai könyvtárak, múzeumok és levéltárak digitalizált forrásai között kereshetnek. A hét részadatbázis szöveges és képes dokumentumokat, interaktív térképeket és a népzene iránt érdeklődők számára hangfelvételeket egyaránt tartogat. A Hungaricana használatát ebből a videóból ismerhetik meg:A Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) használatához az itt látható videó nyújt segítséget:A magyar kiadású folyóiratok archívumai és friss számai közül jelenleg csak azok érhetőek el, amelyek digitális formában is megjelentek, vagy valamely intézmény, illetve kiadó digitalizálta és közzétette őket. Két szabadon hozzáférhető adatbázis, a MATARKA és az EPA segíti azokat a diákokat, kutatókat és érdeklődőket, akik magyar nyelvű folyóiratok cikkei közt szeretnének keresni, böngészni. A két adatbázis használatát mutatja be az alább elérhető videó.


Forrás: www.youtube.com


Elkészült a könyvtár által elektronikusan is előfizetett, népszerű napi-, heti- és havilapok, magazinok és magyar nyelvű folyóiratok távoli elérését biztosító Digitalstand platform kezelését bemutató videó is.
Az adatbázishoz a kölcsönzésre jogosító olvasójeggyel rendelkező olvasóink férhetnek hozzá.


Forrás: www.youtube.com


Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés