Főmenü » Gyerekeknek » Gyerekkönyvtárak, részlegek » Angyalföldi Kertvárosi Könyvtár

A mi utcánk, ahogy én szeretném látni:
makett-verseny

Ez egy archív cikk, a benne szereplő információk a megjelenés idején
pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


A XIII. Kerületi Napok rendezvénysorozat keretében A MI UTCÁNK, ahogy én szeretném látni címmel a FSZEK Mosoly és Dagály utcai könyvtára makett-versenyt hirdetett a kerületi tanulók részére 6-tól 12 éves korig.
A versenyt egyéni és csoportos makett-tervek és számítógépes tervezés kategóriában írtuk ki. A felhívást megjelentettük a XIII. Kerületi Hírnökben, és általunk készített plakátját elküldtük a velünk kapcsolatban álló iskolákba. A felhívást kitettük a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár honlapjára.
A felhívásra 23 db pályamű érkezett. A versenyben 9 iskolai csoport (3-23 fő az alábbi iskolákból: Berzeviczy Gizella Általános Iskola, Hegedűs Géza Általános Iskola, Tomori Pál Általános Iskola, Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Számítástechnikai Általános Iskola) 14 egyéni versenyző, összesen: 108 gyerek vett részt.
A verseny elbírálására Miskei László festőművészt, a Szín és Fény Nemzetközi Alapítvány Kuratóriumának elnökét kértük fel, aki nagyon örült a kezdeményezésnek, és méltatta a gyerekek fantáziadús „alkotásait”.
Díjakat osztottunk egyéni és csoportos kategóriában. Számítógépes terv – várakozásunkkal ellentétben - csak pár darab érkezett, készítőik emléklapban részesültek.
A megnyitón elhangzott Kányádi Sándor A mi utcánk című verse, és az egyik díjazott saját verssel is készült az alkalomra, mely a megnyitó vendégei körében nagy sikert aratott.
A csoportos és egyéni kategóriában több megosztott I., II. és III. díjat is kiosztottunk. A díjak mellé kreativitást segítő könyveket és eszközöket kaptak ajándékba a díjazottak. Minden résztvevő emléklapot és apró ajándékot vihetett haza, ezzel próbáltuk hasonló feladatok megoldására ösztönözni a gyerekeket.
A díjakat a Budapest XIII. Kerület Önkormányzata Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága közművelődési pályázati támogatásából vásároltuk.
A makettek június 1. és 30. között a Dagály utcai könyvtárban, szeptember 4. és október 6. között, pedig a Mosoly utcai könyvtárban tekinthetők meg.

Eseménynaptár

« 2022 május »
H K Sz Cs P Sz V
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés