Főmenü » Gyerekeknek » Gyerekkönyvtárak, részlegek » Dagály utcai könyvtár

Nemzetközi Könyvajándék Nap

Ez egy archív cikk, a benne szereplő információk a megjelenés idején
pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


Játék a Dagály utcai könyvtárban 2015. február 14-én.


bookgivingday.files.wordpress.com/
bookgivingday.files.wordpress.com/

Az önkéntes kezdeményezés célja, hogy növelje a gyerekek hozzáférési lehetőségeit a könyvekhez, hogy még több kedvet kapjanak az olvasáshoz.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Dagály utcai könyvtárában Nekem tetszett, olvasd el te is! könyvajánló játékot hirdetünk erre a napra.

Minden gyerek, aki megfordul ezen a napon a könyvtárban, könyveket ajánlhat kortársainak.
Az ajánláskor el kell mondania, miért tetszett neki az ajánlott könyv.

Ha ezt le is írja és elküldi e-mail-ben, kitesszük könyvtárunk honlapjára mint könyvajánlót. Az e-mailt küldő gyerekek könyvajándékot kapnak.


Én olvastam, olvasd el te is!

Dami, Elisabetta: Tea angyalai a vadonban

Izgalmas könyv, ahol mindig segítenek egymásnak, ha baj történik. Kedvenc szereplőm Niki, mert sportos és nagyon ügyes. A legjobb barátnőmnek ajánlom, mert érdekes helyekre utaznak, ahol valamelyikük bajba kerül, mindig kinyomozzák, hogy mi történhetett, és nem csak a barátjukat, hanem azt is megmentik, akik rosszat akarnak nekik.

Rigó Réka 9 évesKinney, Jeff: Egy Ropi naplója: Rodrick a király

Azért olvassátok el, mert vicces, Ropi ügyetlen és szerencsétlen. A képek nevettetőek, a buborékokban szórakoztató mondatok vannak. Könnyű olvasni, rövid történetek vannak benne sok rajzzal, és jókat lehet rajtuk nevetni.

Vinkler Zsombor 8 évesGrant, Donald: Kis felfedező zsebkönyvek: A zene

Azért szeretem, mert érdekes hangszerek vannak benne. A képek megmutatják milyen egy zongora belseje, milyen a gitár, a hegedű. Megtudhatod, hogy egy hangszer milyen hangon szól, és hogyan tudsz zenét alakítani. Azért válaszd ezt a könyvet, hogy mindent megmutasson a hangszerekről.

Szűcs Veronika (6 éves)Dami, Elisabetta: Mentsük meg a fehér bálnát!

Meg lehet ismerni belőle a bálnákat. Nagyon vicces történetek vannak benne, mulatságosak a szereplők. Az írások színesek, ki vannak emelve, néha nehéz olvasni, de szórakoztató a kinézetük. A képek is nagyon szépek. Tea Stilton a kedvenc szereplőm, azért mert erős, nagyon szép, és néha vicces is. Azért ajánlom másoknak, mert lehet belőle tanulni a bálnákról, és azoknak, akik szeretik a vízi állatokat, hogy könnyebben fel tudják ismerni a különböző fajtákat.

Szűcs Anna 8 és fél évesPrunier , Jame’s: A dinoszaurusz

Azért ez a kedvenc könyvem, mert szeretem a dinókat, főleg a repülő dinót. Azért szeretem őket, mert érdekesen néznek ki, van olyan is, aminek pici csőre van. A képeken a tudós bácsik összerakják a csontokat. A könyvet a barátnőimnek ajánlom, mert ők is szeretik a dinókat.

Reiner Alma (5 éves)Burnie, David: Állatok

Azért ez a kedvenc könyvem, mert állatok vannak benne, és én imádom az állatokat. Mindegyiket szeretem. Ebben a könyvben sok szép színes kép van. Megismerhetjük az állatokat és megtudhatjuk, hogy mit esznek, és hol élnek. Azért ajánlom másoknak is, mert nagyon sok állat van benne, és sokat tanulhatunk róluk. Ha valaki elutazik egy veszélyes vidékre, ahol találkozik egy veszélyes állattal, akkor tudja, hogy hogyan viselkedjen.

Varga Marcell (7 éves)

Eseménynaptár

« 2022 május »
H K Sz Cs P Sz V
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés