Lassie hazatér

Ez egy archív cikk, a benne szereplő információk a megjelenés idején
pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


Drámapedagógiai foglalkozás Eric Knight: Lassie hazatér c. műve alapján.

A legendássá vált skót juhász Lassie sorsát dolgozta fel Lukács Gabriella drámapedagógiai foglalkozása. A történet egy észak - angliai bányászfalúban játszódik, ahol egy szegény bányászcsaládnak anyagi kényszerűségből meg kell válna skótjuhász kutyájától. A romantikus állattörténetben a központi téma a megoldhatatlan akadályok legyőzése. A kitartás, honvágy és a hűség fogalmai köré épült a regényt feldolgozó drámapedagógiai óra.

A foglalkozáson a Hunyadi Mátyás Általános Iskola 4. osztályos tanulói vettek részt (27 fő).

A gyerekek többsége nem olvasta a regényt, a foglalkozásvezető röviden bemutatta a helyszínt, a kort és a regény alakjait, majd közösen léptek szerepekbe és szituációs játékokkal dolgozták fel a mű cselekményét. A helyzetgyakorlatok során a gyerekek csoportokat alkottak és bemutatták, hogy ők hogyan alakítanák a cselekményt, lehetőség nyílt az éppen nem szerepet játszó gyerekeknek megállítani a játékot és egészen más irányba terelni az eseményt.

A gyerekek teljes odaadással vettek részt a játékban, élvezték, hogy ők formálhatják a történet alakulását. A foglalkozásvezetőnek sikerült felkeltenie az osztály érdeklődését a regény elolvasására, többen ki is kölcsönözték a művet.

Eseménynaptár

« 2022 augusztus »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés