Peresztegi Hanna

könyvajánlóiDarcey Bussel: Dorka karácsonya

Derűs Dorka, a kis balerina, a karácsonyi előadásra készül, amikor a tanárától kapott piros balettcipő szikrázni kezd. A cipő Elbűviába viszi, ahol a mesebeli lények laknak. A gonosz Egérkirály tönkre akarja tenni Elbűvia karácsonyát. A lakók Dorkát kérik, hogy segítsen. Dorka sok kalandba keveredik.Vajon sikerül Dorkának teljesíteni a küldetést? És visszaér a fellépésre? A Bűvös balettcipő hetedik balerinás könyve, Derűs Dorkával és barátaival.

Thornbjörn Egner: Káriusz és Baktusz

Ebben a könyvben szépnek nem igazán mondhatóak a rajzok. Ezt a könyvet nem ajánlom olyanoknak, akiknek már volt lyukas foguk, mert elszörnyednek, ha megtudják, mi történt a szájukban. Bizony, Káriusz és Baktusz járja a szájakat és csákányukkal lyukat vágnak a fogba, otthont készítenek maguknak. Mindkettejük lakomája cukor, csoki és édesség. Ez a történet arról szól, hogy Jenci szájába beköltözött Káriusz és Baktusz. Meddig fognak ott élni? És mit fognak csinálni?A könyvből minden kiderül.

Barbara Park: Furfangos Fruzsi Bé és a borzasztó büdi busz

Ez a könyv azért tetszik, mert izgalmas, és bele tudod élni magad a kalandba. Igen, a kalandba! Ez egy kalandos történet Fruzsi Bével, aki egy kicsit hebrencs. Ő egy iskolaelőkészítős kislány, és képzeljétek: iskolabusszal kell mennie az iskolaelőkészítőbe teljesen egyedül! Tart az undok gyerektől, de csak felszáll a buszra. De haza már nem akar menni, inkább elbújik az iskolában… Ez a könyv könnyen olvasható (én egy nap alatt olvastam el), ajánlom fiúknak és lányoknak egyaránt. Az illusztrációk tetszenek, szépek, kifejezőek.

Otfried Preussler: Torzonborz, a rabló

A rajzok nagyon szépek, tetszenek. Bennem egy furcsa érzés támadt, nem tudom, miért, de én az egyik gonoszt megkedveltem. De csak egy icipicit, az okossága miatt. Paprika Jancsi és Vitéz László nagymamájuk szülinapjára egy zenélő kávédarálót adott ajándékba. De nem sok nap telt el, Torzonborz ellopta. Jancsi és László utánaeredt. Megismerkedtek Petrónusz Pókuszhókkal, Tozonborz gonosz varázslóbarátjával és Torzonborz Jancsit eladta neki. Jancsi szökni próbál, de hát hogyan? Lászlót pedig Torzonborz dolgoztatja. De Jancsinak és Lászlónak egy szerencséje van, hogy kalapot cseréltek, és összetévesztik őket. Nagyon izgalmas történet, érdemes elolvasni! Már várom a folytatást!

Alessandro Gatti: Klinkusz és a sárkány könnye

Ezzel a könyvvel úgy voltam, hogy nem akartam elolvasni. Egy napig nem olvastam azért, hogy ne kelljen elolvasnom, s visszavigyük a könyvtárba. De egyszer csak elkezdtem, és addig-addig olvastam, míg vége nem lett. Ez a történet arról szól, hogy volt egy fiú, Klinkusz. Gyerek volt, 10 éves. Egy gyárban dolgozott, ahol árvák munkálkodtak. Ő is árva volt, miután egy vihar után eltűntek a szülei. Négy éve tervezte a szökést Klinkusz, és esténként egy járművön dolgozott, amit roncsokból szerelt össze. Egyik nap végre sikerült megszöknie! De út közben egy fának ütközött, és különösen kicsi lényeket látott maga körül, akik fogságba ejtették. De Klinkusz remélte, hogyha segít a pici embereknek, talán szabadon engedik…

Holly Webb: Gombóc, az elhagyatott kiskutya

Chloénak és bátyjának van egy kutyájuk. Nagyon élénk kölyökkutya, Chloé nem igazán szereti. Chloé bátyja, Will sétáltatja, eteti, játszik vele a parkban. Egyik nap a játékban Will eltörte a lábát és kórházba került. Will nélkül Gombóc, a kiskutya, és meglepően Chloé is magányos. Chloé sokszor látogatja a bátyját, és Will arra kéri, hogy sétáltassa Gombócot és játsszon vele. De a kislány igazából kicsit fél Gombóctól. Meg tudnak vajon barátkozni, vagy mind a ketten magányosak maradnak Will távollétében? A rajzok fekete-fehérek, de szépek így is.

Eseménynaptár

« 2021 október »
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés