• Idegen nyelvű gyerekkönyveink

  A Sárkányos Gyerekkönyvtárban található idegen nyelvi gyűjtemény.


  Fotó: FSZEK
  Fotó: FSZEK
  Az idegen nyelvi gyűjteményt 2001-től, a Sárkányos Gyerekkönyvtár megalakulásától kezdve gyarapítjuk.
  Külön polcokon kiemelve, csaknem 2.000 kötetnyi, célirányosan válogatott, nagy választékú idegen nyelvű gyermek- és ifjúsági irodalmat kínálunk. Mivel napjainkban az idegen nyelvek magas fokú ismerete a sikeres jövő kihívásaira való felkészülés egyik kulcsa, idegen nyelvi állományunk ehhez nyújt segítséget.
  Fotó: FSZEK
  Fotó: FSZEK
  A gyerekkönyvtár idegen nyelvű részlegét sokszínűség jellemzi.
  Angol, német és francia nyelvű, széles körű állománnyal rendelkezünk: a leporellóktól, képes- és mesekönyvektől az egyszerű, könnyen érthető olvasmányokon át egészen a komolyabb gyermekirodalomig. A legnépszerűbb gyerekdalos, verses- és mondókáskönyvek kötetei szintén megtalálhatóak nálunk. Az élményeket nyújtó, szórakoztató olvasmányok mellett személyre szabott, a gyermekek életkorának, tudásszintjének megfelelő nyelvkönyvekkel, képes szótárakkal és ismeretterjesztő irodalommal is szolgálunk.


  Fotó: FSZEK
  Fotó: FSZEK
  A folyóirattárban számos idegen nyelvű gyermekújság és magazin, illetve ismeretterjesztő kiadvány várja a látogatókat. Némely kiadványunk mellékletként nyelvi hangzóanyagot (CD-t) is tartalmaz, amely kiváló eszköze a hallás utáni szövegértés fejlesztésének. Angol nyelvű, gyerekeknek szóló DVD-ink segítségével még a nyelvtanulás is lehet mókás kaland, jó szórakozás.

  A nagy világnyelvek mellett több európai és távolabbi ország nyelvének megismerését is szolgálja a könyvtár gazdag választéka: olasz, orosz, spanyol, cigány, szerb, horvát, svéd.
  Beiratkozott olvasóink számára, a folyóiratok kivételével, valamennyi idegen nyelvű kiadványunk kölcsönözhető!

Eseménynaptár

« 2022 július »
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés