• Regények

 • Berg Judit: Tökmagok a piramisban

  Berg Judit: Tökmagok a piramisban

  Most én olvasok! 4. szint A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesult: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar olvasni tanulok-sorozat negyedik darabját tartja kézben az olvasó. A legmagasabb szinten szinte egy regényt kapnak a kis olvasók főhőseink ezúttal az ókori Egyiptomba utaznak. Jegyezzétek meg ti is a varázsigét: HÓRUSZ, BÁSZTET, ANUBISZ, THOT, ÍZISZ ÉS OZIRISZ!

 • Neal Shusterman, Eric Elfman: Edison csapdája

  Neal Shusterman, Eric Elfman: Edison csapdája

  Akcelerátus-trilógia 2.
  Előzménye: Tesla padlása
  Nick hiába igyekszik titokban tartani, az Akcelerátus is tudomást szerez róla, hogy a padlásukon talált különös tárgyak valójában Nikola Tesla találmányának, a Nagy Hatótávolságú Energiakibocsátónak az alkatrészei. Ha ez a szerkezet működni kezd, képes ingyenes energiát biztosítani az egész bolygó számára, és Nick elhatározza, hogy összerakja. A fiú azonban tudja, hogy ehhez minden egyes, a garázsvásáron eladott tárgyat vissza kell szereznie, de azt is gyanítja, hogy a tárgyak nem véletlenül jutottak ki a világba, mert akikkel kapcsolatba kerültek, azok valamilyen módon mind részei Tesla nagy tervének. Nick dolgát számos akadály nehezíti. Rá kell jönnie például, hogy Caitlin közelsége egészen különös hatással van rá; a lány barátja, Theo pedig egyre jobban az agyára megy. És közben az Akcelerátus sem tétlenkedik…
  Ezt a könyvet 10-16 éves gyerekek számára ajánljuk.

 • Kertész Erzsi: Dalia és Dália

  Kertész Erzsi: Dalia és Dália

  Modern lovagregény Tanulságos és szívfacsaróan kacagtató, párválasztós lovagmese egészen kicsike, fiatalka és éltesebb hölgyeknek (meg uraknak). Ha egy VÁRÚRNŐ elég kitartóan könyököl az erkélyén, előbb-utóbb érkezik hozzá EGY LOVAG. De vajon ilyen lovagot képzelt el? Ha egy MAGÁNYOS IFJÚ HÖLGY nagyszabású estélyre indul, ott jó eséllyel találkozik ÁLMAI SZŐKE HERCEGÉVEL. De vajon nem hazudnak az álmai? És ha egy hős lovag nagy bajba kerül, ŐT KI MENTI MEG? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ ez a modern lovagregény. De vajon megtalálja?

 • Mesék, versek

 • Julia Donaldson: Macskazene

  Julia Donaldson: Macskazene

  Axel Scheffler illusztációival „Volt egy utcazenész és egy cirmos macska, Ezt meg azt daloltak, s pengettek gitárt, Kiültek a térre egész álló napra, Gyűjtötték az aprót egy kockás kalapba, S felvidult mindenki, aki arra járt.” De Cirmos családot alapít és gazdája egyedül marad. Vagy mégsem? Szívmelengető történet Julia Donaldsontól, Axel Scheffler zseniális rajzaival, Papp Gábor Zsigmond fordításában.
  Ezt a könyvet 2-5 éves gyerekek számára ajánljuk.

 • Jill Tomlinson: A földimalac, aki semmiben sem volt biztos

  Jill Tomlinson: A földimalac, aki semmiben sem volt biztos

  Ez itt Pim az okos és kedves földimalac. Az orra kicsit olyan, mint egy igazi malacé, a farka leginkább kengurufarokhoz hasonlít, ásókarmai vannak, és termeszt eszik. De Pim még csak most született, és egyáltalán nem biztos benne, hogy ki is ő. Mit jelent földimalacnak lenni? Pim elhatározza, hogy kideríti. Hupp, a bagoly, Szuzi, a kiscica, Ottó, a pingvinfióka, Pongó, a gorillakölyök és Hilda, a tyúkocska után elérkeztünk a soro­zat záró kötetéhez.

 • Ismeretterjesztő irodalom

 • Jen Green: Óceánok 30 másodpercben

  Jen Green: Óceánok 30 másodpercben

  30 vizes téma tengermániásoknak mindössze fél percben 0 vizes téma tengerbiológus tanoncoknak mindössze fél percben! Tudtad, hogy a Föld kétharmadát víz borítja? Szörfölj az izgalmas tények és adatok tengerén! Ne aggódj, segítünk, hogy a felszínen maradj! Ezeket a fejezeteket akár 30 másodperc alatt is elolvashatod. A 3 perces küldetéseket elvégezve pedig saját tapasztalatokat szerezhetsz.

 • Schwendemann Andrea: Testünk

  Schwendemann Andrea: Testünk

  Mit? Miért? Hogyan? - Kihajtható felfedezőoldalakkal A Ravensburger Mit? Miért? Hogyan? - Profi Tudás ismeretterjesztő sorozata 8-14 éves gyerekek számára készül. A sok meglepő tényen, érdekességen kívül egyszerű "csináld magad" kísérletek és szakértőkkel készített interjúk is találhatók a kiadványokban. A sorozat legújabb kötete az emberi testtel ismerteti meg a gyerekeket. Többek között ezekre a kérdésekre is választ ad: Mi teszi vízállóvá a bőrünket? Miért leszünk libabőrösek? Mitől piros a vérünk? Miért hasonlítunk a szüleinkre? Honnan tudják az orvosok, hogy mi a bajunk?

 • Derek Harvey: Szuper állatok

  Derek Harvey: Szuper állatok

  A 100 legnagyobb, leggyorsabb és leggyilkosabb állat a Földön Hogyan képes a gepárd három másodperc alatt 65 km/óra sebességre gyorsulni? Miért köt a nyálkahal csomót a testére? Hogyan építenek ki a termeszek légkondicionáló rendszert a várukban? Lenyűgöző fotók, látványos illusztrációk, meglepő tények. Ismerd meg a természet szupersztárjait, a Föld 100 legnagyobb, leggyorsabb, legveszélyesebb, legerősebb, legbüdösebb és leghangosabb állatát!

 • Idegen nyelvű irodalom

 • Visual encyclopedia of dinosaurs

  Visual encyclopedia of dinosaurs

  Minden, amit valaha meg akartál tudni a dinoszauruszokról!
  Több mint 1000 kiváló minőségű színes fotót, térképeket, ábrákat, metszetrajzokat tartalmaz.

 • Janikovszky Éva: At it again

  Janikovszky Éva: At it again

  Janikovszky Éva "Már megint" című könyve angol nyelven

Eseménynaptár

« 2022 május »
H K Sz Cs P Sz V
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés