Főmenü » Gyerekeknek » Gyerekkönyvtárak, részlegek » Sárkányos Gyerekkönyvtár
 • Sárkányos Gyerekkönyvtár

 • Fontos információ

  Kedves Olvasók, Látogatók!

  A koronavírus-járvány második hulláma miatt, a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet alapján, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára és tagkönyvtárai 2020. november 11-től visszavonásig nem fogadnak olvasókat.

  A könyvtári tagságok, olvasójegyek, illetve a kikölcsönzött könyvek és egyéb dokumentumok lejárati idejét a könyvtár automatikusan meghosszabbítja. A szolgáltatások felfüggesztésének idejére késedelmi díjat nem számolunk fel.

  Távszolgáltatásaink a honlapon keresztül továbbra is használhatók.

  Köszönjük megértésüket!

 • Információk

  Elérhetőség

  Cím: 1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
  Telefonszám: (06-1) 411-5020
  E-mail: dienes@fszek.hu


 • Üdvözlünk a mesék és kalandok birodalmában!

  Üdvözlünk a mesék és kalandok birodalmában!

  A Központi Könyvtár első szintjén, közel 600 m2–en, különleges hangulatú térben található a Sárkányos Gyerekkönyvtár. 22 ezer kötetes állomány, olvasóterem, játékszoba, és egy udvar két hatalmas kősárkánnyal várja a lelkes olvasókat. Mindez babakocsival is megközelíthető.

  A sárkányok a mesékben a kincset, a királylányt őrzik, a könyvtárban pedig a tudás őrzői. Akár egy izgalmas történetre vágysz, akár a tudomány világában szeretnél elmerülni, mi segítünk eligazodni a tudás tárházában. Több, mint 50 magyar, illetve idegen nyelvű folyóirat közül választhatsz, vagy kipróbálhatod a táblás- kirakós-, és számítógépes játékokat.

  A beiratkozás 16 év alatt ingyenes, de csak kezessel, azaz szülővel lehetséges. Ha beiratkoztál, akár 8 könyvet is kikölcsönözhetsz a Központi Könyvtárból.

  Örömmel fogadunk óvodai és iskolai csoportokat, hogy megismerkedjenek a könyvtárral játékos formában, az adott korosztálynak megfelelő foglalkozásokkal.

  Szombatonként változatos programokat szervezünk a kicsiknek és nagyobbaknak, amelyekre várjuk az egész családot! Nézd meg a "Rendezvények" menüpontot!

  Hírlevélre feliratkozni a FSZEK honlapján http://old.fszek.hu/ lehetséges, a Hírlevél gombra rákattintva az email cím megadásával.

  Kapcsolatban állunk Meseország királyával aki évente egyszer, a Szent György napi Sárkányos Mesenapon ellátogat könyvtárunkba és ünnepélyes keretek között befogadja udvarába, azon hercegnőket és lovagjelölteket, akik kiállták a különleges próbákat. Olvasd el az erről szóló oldalakat, és nézd meg képeinket!

  A hét hat napján várnak a gyerekkönyvtárosok: Dienes Éva és Tatai Nikolett

Eseménynaptár

« 2022 augusztus »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés