Főmenü » Gyerekeknek » Gyerekkönyvtárak, részlegek » Török utcai könyvtár
 • Török utcai könyvtár

 • Információk

  Elérhetőségek

  Cím: 1023 Budapest, Török utca 7-9.
  Telefonszám: (06-1) 212-1103 (telefon és fax)
  E-mail: fszek0204@fszek.hu
 • Gyermekrészlegünk

  A Török utcai könyvtár gyermekrészlege.


  fotó: FSZEK
  fotó: FSZEK
  A Török utcai könyvtárban a megalakulása óta működik gyermekrészleg. Természetesen az eltelt évtizedek alatt sok minden átalakult, de a törekvés az olvasás megszerettetésére változatlan maradt.

  A tíz év alatti gyerekek egy színes bútorokkal, szőnyegekkel, feliratokkal, képekkel, játékokkal teli elkülönített részben válogathatnak a nekik szóló könyvek, folyóiratok között, de könyvtárunkban a fiatal korosztálynak szóló DVD-k, hangoskönyvek is megtalálhatók, valamint külön helyet kapott a tiniknek szóló irodalom is.

  Lapozók, képeskönyvek, mesék, versek, regények, képregények, ismeretterjesztő könyvek széles kínálata nyújt nézni- és olvasnivalót a gyerekeknek. Könyvtárunkban több mint kétszáz diafilmből lehet kölcsönözni.

  Az előbbi kategóriákon kívül sorozatok, közkedvelt témák kiemelésével is segítjük a tájékozódást. Külön helyeztük el az új könyveket, az idegen nyelvű - főképp angol - kiadványokat, és a kezdő olvasók is több polcnyi kötet közül választhatnak.

  Hétfő délutánonként öt és hat óra között diavetítéssel, mesével, verssel, zenével, kézműveskedéssel várjuk a legkisebbeket a Mesekuckókon.

  Időközönként rendezvényekkel szórakoztatjuk olvasóinkat, melyek között a kisebbeknek szóló kézműves programok, ünnepségek, előadások, író-olvasó találkozók is helyet kapnak. A különböző témákból leválogatott használt dokumentumainkból évente több alkalommal árusítunk.

  Rendszeresen tartunk könyvtári foglalkozásokat a kerületi óvodásoknak, általános és középiskolásoknak, melyeken megismertetjük a könyvtár és a számítógépes katalógus használatát, a különböző szolgáltatásainkat.

  Könyvtárosaink igény szerint tematikus órákon járnak körül egyes témákat a csoportokkal. A közös kölcsönzéssel azok a gyerekek is hozzájuthatnak könyvtári könyvekhez, akik egyébként nem kerülnének kapcsolatba velünk.
  Célunk, hogy 18 éves koráig minél több gyerek ismerje meg az általunk kínált lehetőségeket, ezért szívesen fogadjuk további iskolák, óvodák jelentkezését.

  A könyvtár használata 16 éves korig ingyenes, a DVD-ken és hangoskönyveken kívül a többi dokumentum kölcsönzéséért nem kell fizetni.

Eseménynaptár

« 2022 május »
H K Sz Cs P Sz V
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés