Ketten írtuk - 2013

Bosnyák Viktóriával

Április 11-én, a könyvtár Weöres Sándor rajzpályázatának eredményhirdetésén hirdettük meg a 10. Ketten írtuk meseíró pályázatot. A könyvtár eddig is a magyar gyerekirodalom legjobbjait kérte föl meseírásra, Lázár Ervintől Békés Pálon át Berg Juditig.
Ebben az évben Bosnyák Viktória vállalta ezt a szerepet, aki nagyon népszerű a kisebbek és nagyobbak körében egyaránt. Írt könyveket a kamaszoknak (Tündérboszorkány, Analfa visszatér, Klottgatya, ne fárassz!), a kisiskolásoknak (Mantyusok kötetei, a helyesírás elsajátításában segítő könyvek, pl. Sirály a király) és az ovisoknak (Puszedli és Habcsók) is.
Ezúttal egy olyan mesét írt, melynek képzeletbeli lényei a kacagányok és kacabajkák nem szívelik egymást. Kölcsönös félelem és bizalmatlanság mérgezi viszonyukat. A mesének az első felét kapták meg a gyerekek, akik nagy fantáziával folytatták a történetet.
Több mint száz pályamű érkezett. A gyerekek nagyobbik része csak illusztrációt készített, de negyvennél több mesefolytatást is kaptunk 12 iskolából. A gyönyörű képek december végéig a gyerekkönyvtárat díszítik.
A pályaművek magas színvonala az írót is meglepte és megemlítette, hogy a történet hamarosan könyv formájában is megjelenik. A pályázatok értékelésénél Bosnyák Viktória hosszan idézett a gyerekek meséiből és méltatta azok ötletességét, szellemességét.
A jutalomkönyveket a Móra és az Animus Kiadó jóvoltából adhattuk át. Szerencsére az eredményhirdetésre sokan el tudtak jönni, így személyesen hallgathatták végig az író szavait és szoríthatták meg gratuláló kezét.
A Hegyvidék című újságban itt olvashatnak a díjátadóról.
Aki személyesen nem tudott eljönni, az alábbi webalbumban megnézheti az illusztrációkat és az eredményhirdetésről készült képeket:

Eseménynaptár

« 2022 május »
H K Sz Cs P Sz V
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés