• A gyerekkönyvtár
  Az Ugocsa utcai könyvtár alsó szintjén található a bensőséges hangulatú gyermekrészleg. A kisgyerekeket kicsi, ízléses bútorokkal, színes szőnyegekkel, tarka játékállatokkal, mindig változó kedves gyermekrajzokkal, családias, gyerekcsalogató mesesarok várja. Mindez babakocsival, lifttel is megközelíthető. Könyvtárunk bababarát ; van pelenkázó és intim szoptatáshoz is tudunk nyugodt körülményeket biztosítani.
  A legkisebbeket lapozgatók, képeskönyvek, az óvodásokat mesék, versek, izgalmas ismeretterjesztő könyvek fogadják.
  A mesesarok mellett „Szülők polca” nevű állományunkkal szeretnénk segítséget nyújtani az iskolára, óvodára való felkészítésben; a családi élet nevelési és lelki problémáinak megoldásában a könyvtárat felkereső szülőknek.

  Külön polc várja a kezdő olvasókat, ahol a kisiskolások olvasás tanulását segítő nagybetűs, színes rajzokkal teli sorozatokból válogathatnak a gyerekek.
  Nagy sikere van a „Diáksziget” és „Tinikuckó” saroknak, ahol a tini korosztály a kötelező olvasmányok, műelemzések, lányregények, kalandos, történelmi regények mellett, a tinik lelkével, személyiségével foglalkozó könyvek közül válogathatnak, és kényelmes babzsákokban olvashatnak.
  A gyermekkönyvtár csendesebb övezetében a Kézikönyvtárban lehetőség van elmélyült munkára is, tanulásra, házi feladatok elkészítésére, helyben használható lexikonok, enciklopédiák, szótárak segítségével.
  Óvónők, tanítók, tanárok figyelmébe ajánljuk, hogy örömmel fogadunk csoportokat, rendszeres látogatókként is. A kölcsönzésen túl szívesen tartunk különféle foglalkozásokat óvodásoknak, osztályoknak, napközis csoportoknak egyaránt. Örömmel várjuk a sérült, fogyatékkal élő gyerekeket is.
  Előzetes egyeztetés alapján foglalkozásaink témája az igényekhez alkalmazkodik, de nagyon szívesen segítünk a témaválasztásban:
  Néphagyományaink, jeles napok, évszakok, állatok világa, történelmi témák, könyv- és könyvtárhasználat, mesemondás.

  A gyerekkönyvtár igyekszik minél színesebbé és sokoldalúbbá tenni tevékenységét. Pályázatok, vetélkedők, egész éves izgalmas játékok (Hólabda, Pontgyűjtő, Nekem tetszett), és rejtvények várják a gyerekeket. Rendszeresen szervezünk szabadidős programokat, játszóházakat, kézműves foglalkozásokat, bábelőadásokat, író-olvasó találkozókat. A rendezvényekről, pályázatokról a honlapunkon lehet tájékozódni.
  Bővebb információt a gyerekkönyvtárostól kaphatnak a 225-12-28-as telefonszámon.
  Gyere el és fedezd fel Te is a könyvek varázslatos világát!
 • A könyvtár gyerekszemmel

  Ugocsa utcai könyvtár

  A könyvtár gyerekszemmel

  Válogatás a könyvtárról készült gyermekrajzokból

Eseménynaptár

« 2022 július »
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés