Állj mellém! - kaland a Pantherán

Utolsó találkozónkra Kertész Erzsi írót is várjuk, online találkozunk 2020. október 8-án, csütörtökön 15 órától.
A kispesti Üllői úti Könyvtár játéka 8-14 éveseknek 2019 októberétől 2020 októberéig.Izgalomra vágysz? Szeretnél egy jó csapatot?
Érdekel a hegymászás, a természet, vagy nem annyira?
Kutasd velünk a párduc formájú hegy titkait!
Légy profi túlélő!

Jelentkezni egyénileg vagy csapatban is lehet.
(Egy csapat 3-4 főt számláljon.)

Jelentkezési határidő: 2019. október 18.
Ide írj: vargal@fszek.hu


Találkozók:
2019. október 24. (csütörtök) 17 óra
Csapatépítés, fejben mászás, csapdahelyzetek


Otthoni küldetés: maketthegy építése

Idei éves játékunkon Kertész Erzsi Panthera című izgalmas regényét jelenítjük meg. A hangulat az első találkozón igazi tábortűzi volt, sejtelmes és vidám. A játék középpontjában a csapatmunka áll, a legfontosabb, hogy minden játékos megtalálja helyét és szerepét a találkozóinkon, erről beszélgettünk a tűz mellett, és persze játszottunk is. :) A játékosok sátrat építettek és bontottak, képzeletben összecsomagoltak egy egyhetes erdei vándortúrára, történetet írtak egy-egy képről, és „sötétben” tapogatóztak társaik biztatása mellett. Köszönjük a szülők és tanárok türelmét, segítségét és biztatását, találkozunk november 28-án! ;)

Képek a találkozóról.

2019. november 28. (csütörtök) 17 óra
Veszélyek, kincsek, haditanács, éjszakai őrség


Otthoni küldetés: csendkavics

Éves játékunk második találkozóját a rejtélyes erdei neszek, az éjszakai őrség titokzatos hangjai, az indokolt és indokolatlan félelmeink uralták, de azért remekül szórakoztunk. Kezdeti relaxációként különös természeti hangok felismerésével próbálkoztunk, több-kevesebb sikerrel, de sok nevetéssel. Aztán elvonultak csapataink, és írtak egy-egy belső monológot az éjszakai őrség félelmeiről. Meglepően borzongatóra sikerültek, köszönjük az izgalmakat. Végül könyvek és egy keresztrejtvény segítségével megtaláltuk az akarit kristályt, azaz a csendkavicsot. Ez regényünk fő küldetéséhez kötődik, meg is alkotják a csapatok a következő alkalomra. S hogy mára mit hoztak? Hát, temérdek ötletes Panthera-makettet. Köszönjük nektek, olvassátok a regényt, és találkozunk januárban!

Képek a találkozóról.

2020. január 9. (csütörtök) 17 óra
Sakálok, újratervezés, Nemereszt


Otthoni küldetés: prezentáció - magashegységek

Közel negyven 8-12 éves játékos hogyan fér be egy hógömbbe, amiben ráadásul még egy egész hegy is helyet kap? Kertész Erzsi "Panthera - a hógömb fogságában" című regényét feldolgozó játékunk harmadik találkozóján ez is kiderült. Közösen portrét rajzoltunk egymásról egy nagyon mókás játékkal, majd a tábortűz körül eljátszottunk két fejezetet a könyvből. Akár egy némafilmben, úgy gesztikuláltak játékosaink. Megnéztük az elkészült csendkavicsokat, amik anyaga a könyvben kulcsfontosságú akarit kristály, nagyon szépek és különlegesek lettek az elkészült munkák. Következő alkalommal már hegyet is mászunk :) ;)

Képek a találkozóról.

2020. február 6. (csütörtök) 17 óra
A baleset, fenn a csúcson, a hegy gyomrában

Otthoni küldetés: kedvenc jelenet (bábokkal vagy élőszereplőkkel / film vagy előadás)

Utolsó előtti találkozónk is tábortűz mellett kezdődött, hagyományainkhoz híven. Felidéztük, mi történt a regényben a barlangi jelenetekig, aztán akik hoztak még akarit kristályt, elmondták, hogyan növesztették azt. Szépek lettek :) Felkészülésképp a hegymászós kalandra minden csapat bemutatta hegységekről készített prezentációját, sok érdekességet tudtunk meg a 11 előadásból. Végül egy játék következett, amiben a csapatok minden tagjára szükség volt, hogy a plüssállatkák feljussanak a hegyre, azaz az asztalokra. Hamar rájöttek, hogy mindenki odafigyelése nélkül nem érnek fel az állatkák. Jó móka volt. Végül ebben az influenzás időszakban egy hatalmas tüsszentéssel köszöntünk el egymástól. Próbáljátok ki, mondjátok egyszerre ezt a négy szót: "herz, treff, pikk, ász", és egészségetekre :) Kertész Erzsi "Panthera - a hógömb fogságában" című regénye a háttere éves játékunknak, utolsó találkozónkra szeretettel, és nagy izgalommal várjuk regényünk íróját, és minden érdeklődőt :)

Képek a találkozóról.


2020. október 8. (csütörtök) 15 óra
Találkozás az íróval, Kertész Erzsivel
.

Utolsó találkozónkra Kertész Erzsi írót is várjuk, online találkozunk 2020. október 8-án, csütörtökön 15 órától. Bővebb információ: vargal@fszek.hu

A játékunk helyszínéül szolgáló mű:
Kertész Erzsi: Panthera – a hógömb fogságában
Elolvasása nem kötelező, de ajánlott.

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kispesti Üllői úti Könyvtára
1191 Budapest, Üllői út 255.
T.: +36-1-281-1163
http://old.fszek.hu/ulloi
http://www.facebook.com/fszekulloi

Eseménynaptár

« 2022 május »
H K Sz Cs P Sz V
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés