Könyvbarátok levelezős versenye

Fényképes beszámoló a Bíró Mihály utcai könyvtár vetélkedőjéről.


Fotó: FSZEK
Fotó: FSZEK
Idén is meghirdettük a kerületi iskolák körében Könyvbarátok elnevezésű levelezős versenyünket. Két könyvet kellett elolvasniuk a 3-4. osztályosok gyerekeknek. Az első könyv Balázs Ágnes: Lufi és Szamóca című könyve volt, a második pedig Nyulász Péter Helkája. Mindkét könyvhöz feladatlapot készítettünk, amelyet január, illetve április közepéig kellett visszaküldeni.

103 pályázat érkezett a kerület hét általános iskolájából. A döntőre minden iskolából a három legtöbb pontot szerzett gyermeket hívtuk meg. Innentől kezdve már nem egyéni, hanem csapatversenyről volt szó. Két olyan iskola volt, ahonnan nagyon sok gyerek küldte vissza a feladatlapokat, ők két csapatot indíthattak. Így 9 csapat jött hozzánk 3-3 diákkal.

A 2017. május 2-ai döntőn a zsűri elnökének magát a szerzőt, Balázs Ágnest sikerült felkérnünk. A másik két zsűritag: Molnár Éva nyugdíjas könyvtárvezető és Bényi Árpádné (Marika néni) nyugdíjas pedagógus volt. A vetélkedőt Biricz Jánosné (Kati néni) vezette.

A döntőn feladatlapokat kaptak a gyerekek, illetve jeleneteket adtak elő a Lufi és Szamóca című műhöz kapcsolódva. Nem volt két egyforma jelenet, volt, aki bábszínházi előadást választott, voltak, akik papírszínházszerűen rajzoltak is és meséltek is. Voltak vidám jelenetek. Nagyon ügyesen oldotta meg minden versenyző a feladatot.

Első helyezést a Gyulai István Általános Iskola csapata ért el. Másodikok a József Attila Általános Iskola, harmadikok pedig a Nagy László Általános Iskola diákjai lettek. Gratulálunk a nyerteseknek!

A verseny után beszélgethettek Balázs Ágnessel is a gyerekek. Az írónő elmesélte, hogy lánya unszolására írta a Lufi-történeteket, most pedig a nyelvtan tanulását segítő könyvekkel foglalkozik. Sokan kérdezték új regénye címét, de ezt nem árulta el, mert amíg meg nem jelenik a mű, addig titokban szokta tartani a címet.

Az alábbi képek a döntőn készültek.Helyszín: Bíró Mihály utcai könyvtár
1203 Budapest, Bíró Mihály u. 7.
Tel.: (1)283-0872, e-mail: fszek2002@fszek.hu

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés