Főmenü » Könyvtáraink » Bíró Mihály u. 7. » Kiállítások

A természet békéje – Antalné Gémesi Mária kiállítása

Festménykiállítás 2020. október végéig a Bíró Mihály utcai könyvtárban.


Fotó: Antalné Gémesi Mária
Fotó: Antalné Gémesi Mária
Antalné Gémesi Mária kiállítását 2020. október végéig tekinthetik meg könyvtárunkban. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Kiállítónk bemutatkozásából idézünk: „Autodidakta festőművész vagyok. Az aktív művészeti részvételt korábban nehéz volt összeegyeztetni a mérnöki munkámmal, de három éve történt nyugdíjba vonulásom óta, teljes figyelmemet a festészetre irányíthatom, és ezt életem nagy ajándékának, és egyik legszebb időszakának tartom.

Az a megtiszteltetés ért, hogy másodszor állíthatom ki, a Szabó Ervin Könyvtár pesterzsébeti termeiben, az utóbbi években készült legkedvesebb alkotásaimat. A könyvtár rendszeres látogatóinak ismerősnek fognak tűnni a képeim, mivel változatlanul a természet szépsége ihlette mindegyiket.

A színek szerelmese vagyok, ezért képeim többsége erőteljes színvilágú. Ezen a kiállításon, a tájképek és virágok mellett, a madárvilág gyönyörű pillanatait is megpróbálom bemutatni. Régóta csodálom a lovak szépségét, ebben az évben elkezdtem őket festményeimen is megörökíteni.

Hiszem, hogy a természet ereje a legjobb gyógyítója testnek és léleknek.

Ez év márciusától sajnos megtapasztalhattuk – a COVID-19 vírus járvány miatti karantén ideje alatt –, hogy milyen érzés, amikor nélkülöznünk kell ezt a gyógyító áldást.
Sokan tudjuk, hogy amikor valaki fél, fenyegetve érzi magát, magányos, a legjobb módszer, ha kimegy a szabadba, oda ahol teljesen egyedül lehet. Itt meghallhatjuk a nyugalom, a csend gyógyító hangjait. Szemlélődhetünk, messzire tekinthetünk, és hálával telik meg a szívünk, amiért ilyen gyönyörűségek közé születtünk. Átérezhetjük azt az örömet, hogy ennek a világnak mi is részesei vagyunk.

Remélem alkotásaimat szemlélve Önökben is megelevenednek azok a saját szép emlékek, kellemes érzések, amiket személyesen átéltek a természetben. Ha ez így van, akkor nem készültek ezek a képek hiába.”


Helyszín: Bíró Mihály utcai könyvtár
1203 Budapest, Bíró Mihály u. 7.
Tel.: (1)283-0872, e-mail: fszek2002@fszek.hu
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés