3-1-2 Meridiántorna

A program elmarad!


Forrás: 312.hu
Forrás: 312.hu
2020.03.12.
Tisztelt Olvasók, Látogatók!
A koronavírus-veszélyeztetettségre való tekintettel rendezvényeink megtartását a mai naptól visszavonásig felfüggesztjük.
Kérjük szíves megértésüket!


Könyvtárunkban 2020. január 20-tól minden hétfőn 16 órakor várunk minden kedves érdeklődőt a kínai eredetű egészségmegőrző meridiántorna gyakorlatokkal.

A tornát Galambos Éva, szakképzett foglalkozásvezető tartja.

A meridián torna nagyon egyszerű, bárki által végezhető, könnyen elsajátítható gyakorlatokból áll, bármilyen korban végezhető.
A torna gyakorlása több, mint 100 fajta betegségre van kedvező hatással.

„Élj 100 évet egészségesen” – hangzik a szlogen.

A torna egyik része a tenyér csapkodása, azaz a tapsolás, valamint a kézhátak egymásba ejtése is nagy fontossággal bír, mivel a tenyér nagy felületen képviselteti magát az agykéregben. A tapsolás jelentős agykérgi területet aktivál az agyban. A kézélek egymáshoz ütögetése a hátra, az egyenes tartásra van jelentős hatással, mivel itt található a háton futó meridián úgynevezett mesterpontja.

A testrészek végigcsapkodása felébreszti, élénkíti az adott testrész keringését, energiáját.

A 3 akupresszúrás pont nyomkodása pedig rendkívül sokrétű, többek között fejfájást mulasztó, simaizom lazító, tágítja a szív koszorús ereit, stresszcsökkentő, jó allergiás és emésztési panaszokra, immunrendszer erősítő hatású. (Forrás: jomtom.hu)

A könyvtár által szervezett programon a részvétel olvasóinknak ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó készülhet, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.

Helyszín: Bíró Mihály utcai könyvtár
1203 Budapest, Bíró Mihály u. 7.
Tel.: (1)283-0872, e-mail: fszek2002@fszek.hu

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés