Főmenü » Könyvtáraink » Fő tér 5. » Szolgáltatások
 • Szolgáltatások

  Könyvtárunk helyben használatához, a számítógép- és internet-használathoz ingyenes regisztráció, a dokumentumok kölcsönzéséhez térítési díjhoz kötött beiratkozás szükséges.

  A könyvtár használatára, a regisztrációra, a beiratkozásra és a kölcsönzésre vonatkozó részletes feltételeket és szabályokat (térítési és kezelési díjak, késedelem, kártérítés) a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Használati Szabályzata tartalmazza.

  Kölcsönzés


  Könyvtárunkból könyvek, DVD-k, CD-k, hangoskönyvek kölcsönözhetők.

  Könyvek
  Szépirodalom, ismeretterjesztő irodalom, tematikus állománykiemelések: szerelmes regények, krimik, fantasztikus könyvek.

  Folyóiratok
  Látogatóink napi- és hetilapok, folyóiratok között válogathatnak. A legutolsó szám kivételével 2 hétre kölcsönözzük.

  DVD-k
  A legújabb sikerfilmek mellett szórakoztató és gyerekfilmek, kötelező irodalmi adaptációk.

  CD-k
  Külföldi és magyar pop-rock, nép- és világzene, filmzene, mese.

  Hangoskönyvek
  Hangoskönyveket is gyűjtünk, gyerekek és felnőttek számára egyaránt.

  Idegen nyelvű könyvek
  Nyelvtanuló olvasóink szépirodalmi művek közül válogathatnak.

  Hosszabbítás
  A könyvek kölcsönzési határideje - ha nincs rájuk előjegyzés, illetve ha nem sikerkönyvek - kétszer meghosszabbítható: személyesen, telefonon, e-mailben, vagy honlapunkon a Távhasználat menüpont segítségével.

  Előjegyzés
  A kölcsönzésben lévő könyvekre térítési díj ellenében veszünk fel előjegyzést. Az előjegyzéseket legfeljebb 56 napig figyeli könyvtárunk. Az előjegyzett könyv beérkezéséről igény szerint levélben, telefonon vagy e-mailben értesítjük olvasóinkat.

  Helyben használat


  Internethasználat
  Érvényes könyvtári tagsággal rendelkezők ingyenesen internetezhetnek a könyvtárban a helyi internethasználati szabály betartásával.

  Tájékoztatás
  Számítógépes adatbázisok használata (Corvina és egyéb internetes adatbázisok, keresőrendszerek). Az információkeresés során a könyvtáros segít az olvasóknak.

  Gyermekkönyvtár


  A gyerekeknek külön birodalmat alakítottunk ki: mesék, versek, képeskönyvek, gyerekregények, ismeretterjesztő könyvek sorakoznak a polcokon. Segítjük a gyerekeket a könyvtári tájékozódásban az egyes állományrészek (kézikönyvek, szépirodalom, ismeretterjesztő irodalom) közötti eligazodásban, irodalomkeresésben, a kézikönyvek (lexikonok, szótárak, enciklopédiák) használatában. Szívesen látjuk őket könyvtári foglalkozásokra, bejelentkezni előzetes időpont-egyeztetéssel lehet telefonon, vagy személyesen.
Lapozás:
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés