A letölthető várostörténeti bestseller

Ágai Adolf több kiadást megért, máig igen népszerű könyve, az Utazás Pestről - Budapestre, 1843-1907. Rajzok és emlékek a magyar főváros utolsó 65 esztendejéből című gyűjteményes munka elérhető elektronikus változatban


Ágai Adolf (1836-1916) korának egyik legismertebb és legtermékenyebb újságírója volt. Egyebek mellett ő szerkesztette csaknem fél évszázadon át a Borsszem Jankó című élclapot, amely képes volt arra a bravúrra, hogy kormánypárti nézeteket képviselve is a legnépszerűbb vicclapként tartották számon a dualizmus kori Magyarországon. Nevéhez, pontosabban álnevéhez, Forgó bácsihoz fűződik az időszak kedvelt gyermekújságja, a Kis Lap is.

Évtizedeken át írta Porzó álnév alatt szellemes tárcáit Budapestről, amely akkoriban élte felemelkedésének fényes korszakát. Ezekből az írásokból először 1908-ban jelentetett meg egy bő válogatást Utazás Pestről - Budapestre, 1843-1907. Rajzok és emlékek a magyar főváros utolsó 65 esztendejéből címmel. A bőségesen illusztrált kötetet hamarosan másodszor is kiadták. Népszerűsége töretlen: fakszimile újrakiadásait is szétkapkodták 1998-ban és 2004-ben.

Könyvtárunkban elkészült a mű digitális változata. Az eredeti formátumhoz hű elektronikus könyv dr. Reisz László munkája.
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés