Bujnovszky Tamás építészeti fotói a Budapest Gyűjteményben

Bujnovszky Tamás fotográfus több száz közelmúltban készített városképét adományozta könyvtárunknak.

A teljes képgyűjteményt itt tekintheti meg.

Bujnovszky Tamás 1995 óta szabadúszó fotográfus. Képei rendszeresen jelennek meg a hazai és a nemzetközi lapokban, főképp építészeti folyóiratokban. Fényképeivel adták ki 2003-ban Vadas József: A vas metamorfózisa, 2006-ban Somogyi Krisztina: Balázs Mihály, valamint 2007-ben Götz Eszter szerkesztésében a Ferencváros hazatalál. A Középső-Ferencváros rehabilitációjának története (2007) című könyveket. Immár második éve a Régi-új Magyar Építőművészet fotószerkesztője.

2007 nyarán több száz felvételt adományozott könyvtárunknak a fővárosban készült fényképeinek legjavából. A digitális fotókat a Budapest Gyűjteményben helyeztük el; átméretezett másolataik megtekinthetők a gyűjtemény számítógépein és a honlapunkon is. Megállapodásunk értelmében a későbbiekben újabb sorozatokkal fog gazdagodni a gyűjtemény.

A kiváló fényképek jól tükrözik az utóbbi két-három év városképi változásait és a kortárs hazai építészeti stílustörekvéseket. Bujnovszky Tamás fotóinak nyilvános könyvtári elhelyezése örömteli esemény a téma iránt érdeklődő közönség számára, s egyben példa alkotók és közgyűjtemények együttműködésének új lehetőségeire is.

A teljes képgyűjteményt itt tekintheti meg.

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés