Üdvözöljük a Szociológiai gyűjteményben!

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi könyvtára, a szociológia országos szakkönyvtára. Egyedülállóan gazdag szociológiai, társadalomtudományi gyűjteményének alapjait Szabó Ervin teremtette meg. A könyvtár teljességre törekvően gyűjti a magyar és erős válogatással a külföldi szociológiai szakirodalmat.
    A szociológiai könyvek nagy része kölcsönözhető. A magyar könyvekből több kölcsönözhető példány áll az olvasók rendelkezésére. A kölcsönözhető állomány egy része a 2. szinti szabadpolcon, többi része a raktárban található.
    A Szociológiai gyűjtemény olvasóterme a könyvtár 4. szintjén található. A 10.000 kötetes szociológiai kézikönyvtárban a legfontosabb magyar és külföldi szociológiai kézikönyvek - enciklopédiák, lexikonok, szótárak - mellett a leggyakrabban keresett művek és a felsőoktatásban használt kötelező olvasmányok is rendelkezésre állnak. A szociológiai műveket a társadalomtudományi határterületek irodalma egészíti ki.
    A szociológiai olvasóterem fölé nyúló Szociológiai folyóirat-galérián találhatók a legfontosabb magyar és idegen nyelvű szociológiai és társadalomtudományi folyóiratok friss és bekötött példányai. A gyűjteményünkben található folyóiratok listáját a Magyar folyóiratok ill. a Külföldi folyóiratok menüpontoknál találja. A kézikönyvek és a folyóiratok nem kölcsönözhetők.
    A Szociológiai gyűjtemény a szociológia és határterületei szakirodalmának feldolgozásával nyújt információs szolgáltatást a Szocioweb elnevezésű interneten is elérhető adatbázisa segítségével.

Szaktájékoztatást adunk a 4. szinti szociológiai olvasóteremben, e-mailen (szociologia@fszek.hu) és telefonon (1-411-5031) keresztül.
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés