Külföldi társadalomtudományi adatbázisok

EBSCO Discovery Service /EDS/  – Belépés
Egy felületen teszi lehetővé a keresést a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár több – magyar és külföldi, hagyományos és elektronikus – forrásában. A könyvtár alábbi forrásai kereshetők egy felületen. tovább

EBSCO SocIndex with Full Text, Academic Search Premier, ERIC – Belépés
Az EBSCO Publishing EBSCOhost nevű szolgáltatásában közel 8000 angol nyelvű szakfolyóirat több millió bibliográfiai rekordja érhető el, melyek közül számoshoz full-text is kapcsolódik. Az adatbázist beiratkozott olvasóink helyben az 5. szint és a szociológiai olvasóterem (4. szint) számítógépein valamint az interneten keresztül közvetlenül is böngészhetik.
 
EISZ - Web of Science - Social Science Citation Index
Az Elektronikus Információ Szolgáltatás (EISZ) nemzeti program keretében a Központi Könyvtárban is elérhető többek között az Institute for Scientific Information (ISI) Web of Science bibliográfiai adatbázis és hivatkozási index-szolgáltatása. Körülbelül 8700, nagy hatású folyóiratot szemléz, tudományos szempontok szerint rendszerez, valamint sokoldalú keresést biztosít. A WoS szolgáltatása a citációs index, amely lehetővé teszi a tudománymetriai elemzéseket, mivel a cikkek bibliográfiai adatain kívül a szerzői hivatkozásokat is feltárja. Ingyenesen használható a Központi Könyvtár 5. emeletén az e-olvasóteremben valamint a 4. emeleten, többek között a Szociológiai olvasóteremben.

EISZ - JSTOR
A JSTOR több mint 1000 akadémiai folyóirattal és 1 milliónál több képpel, tanulmánnyal és más forrással a tudományos tartalmak egyik legnépszerűbb adatbázisa. Világszerte milliók használják tanulási-kutatási segédletként. Az adatbázis a Központi Könyvtárban az EISZ-en keresztül érhető el.

EISZ - Journal Backfile Collections on Science Direct
A Journal Backfile Collections multidiszciplináris archív adatbázis rangos tudományos folyóiratok szövegéhez biztosít hozzáférést 1994-ig bezárólag. A kiemelkedő műszaki-, természet és orvostudományi tartalom mellett az adatbázis körülbelül 300 társadalom- és humántudományi folyóirat tanulmányait is tartalmazza. A felhasználók számára a cikkek PDF-formátumban, teljes szöveggel állnak rendelkezésre, melyek letölthetők akár a keresési eredményekből, akár a cikk egyedi oldaláról. A Journal Backfile Collections az EISZ keretein belül helyben használható a Központi Könyvtár gépein. Tovább

Az Akadémiai Kiadó folyóiratai 1999-től; közel 50 folyóirat teljes anyaga, többek között Review of Sociology, (a Szociológiai Szemle angol nyelvű kiadása), Society and Economy, Társadalom és Gazdaság, Társadalomkutatás, Acta Ethnographica Hungarica, European Journal of Mental Health, Magyar Pszichológiai Szemle, Mentálhigiéné és Pszichoszomatika, Pszichológia. Elérhető a Központi Könyvtárban az EISZ-en keresztül.
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés