Aktuális kérdések irodalma

Fővárosi Könyvtár 1910-1941 között megjelenő tematikus bibliográfiai sorozata.

AKTUÁLIS KÉRDÉSEK IRODALMA

A Fővárosi Könyvtár 1910-1941 között napvilágot látott „Aktuális kérdések irodalma” tematikus bibliográfiai sorozatában kiváló problémaérzékenységgel kísérte figyelemmel az adott időszak társadalmi-gazdasági problémáit. A sorozat több száma dolgozott fel mai értelemben vett szociológiai kérdéseket (drágaság, munkanélküliség, munkaidő). Gyakori volt, hogy a sorozat a Népművelő Társaság egyes tanfolyamaihoz kínált olvasmányjegyzéket. A sorozat egészének digitalizálásával a könyvtár méltó emléket állít elődei áldozatos munkájának s a modern technika alkalmazásával lehetővé teszi azok széleskörű elérhetőségét is. 

1
A drágaság
1910
2
A jéghiány 1.
1910
3
A kiütéses tífusz
1910
4
A jéghiány 2.
1910
5
Városi nyilvános könyvtárak
1910
6
Az ázsiai kolera
1910
7
A tejhiány
1910
8
A földgáz
1911
9
Kétéves katonai szolgálat
1911
10
Közigazgatási tisztviselők képesítése
1911
11
A munkabér törvényes védelme
1911
12
Választási bíráskodás
1911
13
A népművelő társaság szociálpolitikai tanfolyama 1
1912
14
A népművelő társaság szociálpolitikai tanfolyama 2
1912
15
A népművelő társaság szociálpolitikai tanfolyama 3
1912
16
A népművelő társaság szociálpolitikai tanfolyama 4
1912
17
A népművelő társaság szociálpolitikai tanfolyama 5
1912
18
A népművelő társaság szociálpolitikai tanfolyama 6
1912
19
A népművelő társaság szociálpolitikai tanfolyama 7
1912
20
A népművelő társaság szociálpolitikai tanfolyama 8
1912
21
A népművelő társaság szociálpolitikai tanfolyama 9
1912
22
A népművelő társaság szociálpolitikai tanfolyama 10
1912
23
A népművelő társaság szociálpolitikai tanfolyama 11
1912
24
A népművelő társaság szociálpolitikai tanfolyama 12
1912
25
Balkán kérdés
1912
26
A munkanélküliség elleni községi biztosítás
1913
27
A Balkán kérdés 2.
1912
28
A politikai tömegsztrájk
1912
29
A vasúti pályaudvarok
1913
30
L'Esperanto et les interets des editeurs
1913
31
Lutte contre la mauvaise littérature
1913
32
Women's suffrage bibliography
1913
33
A háború
1914
34
A Duna
1916
35
A monarchia és a nemzetiségek
1918
36
Rákosi Jenő, az író
1927
37
Ludwig van Beethoven
1927
38
Olasz-magyar kapcsolatok
1927
39
Lakbérleti jog
1927
40
Békerevízió
1927
41
Valorizáció
1928
42
Albrecht Dürer
1928
43
Sport és testnevelés
1928
44
Franz Schubert
1928
45
Munkanélküliség
1929
46
A sajtó
1929
47
Kartell és tröszt
1929
48
Munkaidő
1930
49
Goldmark Károly 1830-1930
1930
50
Nemzetpolitikai kérdések I. Testületi képviselet a nemzeti államban 
1934
51
Nemzetpolitikai kérdések II. Telepítés - tagosítás
1935
52
Nemzetpolitikai kérdések III. Racionalizálás
1937
53

Hamvas Béla

A világválság
1938
54

Homa Gyula

Nemzetpolitikai kérdések IV. Irányított gazdálkodás
1941
55

Witzmann Gyula

Nemzetpolitikai kérdések V. Néperővédelem
1942

 

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés