SzocioWeb - A magyar szociológiai irodalom bibliográfiája

A bibliográfiai adatbázis jelenleg több mint 202 000 bibliográfiai tételből áll.Az elmúlt évek intenzív informatikai fejlesztéseinek köszönhetően 2018-tól új felületen, önállóan is kereshető a szociológiai irodalmi bibliográfia. A keresőfelület összességében ismerős lesz a FSZEK katalógusát használók számára, az egyedi elemek pedig a hatékony adatgyűjtést segítik.
Az adatbázis linkje: http://szociologiai.fszek.hu/Az adatbázis jellemzői:

A SzocioWeb 1970-től megjelent magyar vonatkozású szociológiai irodalom válogatott bibliográfiai adatbázisa. Az adatbázis jelenleg több mint 202 000 bibliográfiai tételből áll.

Az adatbázis folyóiratcikkek, cikksorozatok, tanulmánykötetek, monográfiák, és többkötetes könyvek leírását tartalmazza a szociológia és határterületeinek köréből. Évente több mint 5000 tétellel bővül. 1000 könyv és közel 200 féle folyóirat analitikus feltárása alapján készül.

A tárgyszavas kereséshez érdemes használni a Böngészés funkciót, valamint a szótövek csonkolásához a % jelet.

Az adatbázis jelenleg több mint 20 ezer teljes szövegre utaló hivatkozást is tartalmaz.

Az adatbázis nemcsak a magyarországi, hanem a külföldön megjelenő magyar vonatkozású irodalmat is tartalmazza. A dokumentumok legnagyobb része megtalálható a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában.

A bibliográfia anyaga természetesen továbbra is kereshető a katalógusban.  Itt az összetett keresésnél a Gyűjtemény menüpontban lehet szűkíteni a szociológiai bibliográfiára.

Javaslatait szívesen fogadjuk a szociologia@fszek.hu címen.
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés