Főmenü » Könyvtáraink » Központi Könyvtár » Szolgáltatások

Hogyan kérhetek könyvet a raktárból?

Raktári kérés a katalóguson keresztül a Központi Könyvtárban.

A raktári kiszolgálás elektronikus úton, a könyvtár katalógusán keresztül történik. Kérjük, vegye igénybe az olvasói katalógushoz kapcsolódó raktári kérés funkciót.

Raktári kéréseket hétköznap 19 óra 30 percig, szombaton 15 óra 30 percig fogadunk el!


A program használata:

 1. A katalógusban lekeresett dokumentum raktárból történő igénylését a 'Raktári kérés' gomb megnyomásával indíthatja el.
 2. A raktári kéréshez be kell jelentkeznie a olvasójegy vonalkódjával és jelszavával, mely alapértelmezetten a születési hónap és nap négyjegyű kódja, pl. 0524.
 3. Tájékoztató üzenetet fog kapni, mely a könyv megérkezéséről és a program használatáról szól. Ennek elolvasását és tudomásulvételét az 'OK' megnyomásával kell jeleznie.
 4. Ezt követően állíthatja be a raktári kérés paramétereit, illetve itt tájékozódhat a kiszolgálás helyéről (pl. Földszint, Raktári kiadás), mely annak függvénye, hogy a dokumentum mely raktárból és milyen célra (kölcsönzés vagy helyben olvasás) igényelhető. A több kötetes műnél itt választhatja ki, mely kötetet szeretné megkapni.
 5. Amennyiben az igénylés minden paraméterét rendben találja, nyomja meg a 'Kérés elküldése' gombot. Az igénylés elvetéséhez, ha nincs szüksége a dokumentumra nyomja meg a 'Mégsem' gombot.
 6. Ha a könyvnek nincs a raktárból kérhető példánya vagy a példány az olvasói térben is elérhető, akkor erről figyelmeztető, ill. tájékoztató üzenetet fog kapni.
 7. Ha a program kölcsönözhető példányt talál, választhatja a 'Leveszek egy példányt a polcról' lehetőséget is. Ha nem találja a példányt, forduljon a könyvtároshoz segítségért. Amennyiben a raktári példányra van szüksége, válassza a 'Raktári kérést küldök és várok a kiszolgálásra' lehetőséget.
 8. Az elküldött kérés csak addig visszavonható, amíg a raktár nem kezdte meg a dokumentum keresését. Ehhez kattintson a kérést tartalmazó sorra és nyomja meg a 'Visszavonás' gombot. A program a kérés visszavonásának megerősítését kéri. Amennyiben kérését vissza szeretné vonni, nyomja meg az 'Igen' gombot.
 9. A kérés sikeres elküldését követően tájékoztató információ jelenik meg: „Az összes kérést sikeresen elküldte. A kért dokumentumokat az Ön által megadott helyen veheti majd át.” Ennek tudomásulvételét az 'OK' gomb megnyomásával jelezheti.
 10. Új kérés indításához nyomja meg az 'Új kérés' gombot, melynek hatására megjelenik a katalógus keresőfelülete, ahol újabb lekeresést követően újabb igénylést adhat le.
 11. A 'Raktári kérések' listájában megtekintheti a "mai napon", az "egy hete" és az "egy hónapja" lezárt raktári kéréseit.
 12. Az igények leadását követően személyes adatai biztonsága érdekében a 'Kijelentkezés' gomb segítségével jelentkezzen ki a raktári kérőprogramból és zárja be annak ablakát.

A pult fölött elhelyezett olvasóhívón az olvasói vonalkód utolsó 8 számjegye jelenik meg, ha a kiszolgálás helyére megérkezett az Ön által kért könyv.
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés