Főmenü » Könyvtáraink » Központi Könyvtár » Szolgáltatások

Tájékoztatás


Fotó: FSZEK
Fotó: FSZEK

    Telefon:
  • 411-5052 - általános tájékoztatás
  • 411-5019 - szaktájékoztatás
  • 411-5046 - irodalmi tájékoztatás
  • e-mail: info@fszek.hu
A könyvtár működésének kezdeteitől - azaz 1904 óta - munkatársaink örömmel állnak az olvasók rendelkezésére. A könyvtár sajátos, bensőséges hangulata mindig is vonzotta látogatóinkat. Irodalmi életünk olyan híres szereplői fordultak meg falaink között, mint Szerb Antal, József Attila, Németh László. Dolgozóink között is akadtak szép számmal tudományuknak neves művelői, közülük emeljük ki Hamvas Bélát.
Az olvasók a legkülönfélébb kérésekkel, kérdésekkel fordulhatnak könyvtárosainkhoz a szakdolgozatíráshoz szükséges anyagok összegyűjtésétől kezdve a különböző bibliográfiák építéséig.

Könyvtárunkban a Corvina számítógépes rendszer működik. A katalógus helyben és interneten keresztül használható.

Számítástechnikai felszereltségünk lehetővé teszi különböző gépi adatbázisok használatát is, valamint az ezekről történő másolást, akár nyomtatott formában.

Saját, könyvtárunk munkatársai által épített adatbázisaink az Irodalmi kritikák, tanulmányok bibliográfiája, a SzocioWeb - A magyar szociológiai irodalom bibliográfiája, illetve a Budapest Gyűjtemény adatbázisai, amelyek a főváros történetével kapcsolatos anyagokat tartalmazzák.

Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés