Főmenü » Könyvtáraink » Központi Könyvtár » Zenei Gyűjtemény

Olgyay Gergely MA diplomakoncertje

Ez egy archív cikk, a benne szereplő információk a megjelenés idején
pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


2019. május 24. (péntek) 18 óra
Központi Könyvtár, Fogadóterem
Budapest VIII., Reviczky u. 1.

Műsor


J. S. Bach: c-moll lantszvit BWV 997 (Preludium, Saraband, Gigue)
Radamés Gnattali: Dansa Brasileira - Toccata em ritmo de samba
Manuel M. Ponce: Diferencias sobre la folía de España y fuga Theme
Benjamin Britten: Songs from the Chinese Op. 58
Mario Castelnuovo Tedesco: Sonatina Op. 205 (Allegretto grazioso, Tempo di Siciliana, Scherzo – Rondo)
Astor Piazzola: Histoire du Tango (Cafe 1930, Night Club 1960)

Közreműködik:
Olgyay Gergely - gitár
Farkas Judit - ének
Hole Anna - fuvola


Fotó: Olgyay Gergely
Fotó: Olgyay Gergely
Olgyay Gergely 1992-ben született Cegléden. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában érettségizett, majd 2012-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója lett, ahol BA diplomát szerzett. 2013-ban a Yamaha által szervezett zeneakadémiai házi verseny döntőse volt. 2016-ban felvételt nyert a Zeneakadémia klasszikus gitár előadóművész MA szakára. 2018-ban felvették a Stuttgarti Zene- és Előadóművészeti Egyetem mesterképzésére, professzor Mateus Dela Fonte gitárosztályába. Nemzetközi fesztiválok és kurzusok rendszeres résztvevője. Szólistaként játszott többek között Costas Cotsiolis, Thomas Müller Pering, Dale Kavanagh, Andrea de Vitis, Margarita Escarpa, Thomas Offermann mesterkurzusain. Szólókoncertek mellett sokféle kamaraprodukcióban is szerepet vállalt: kísért énekeseket, részt vett gitárkvartettben, gitárduóban, játszott oboistával, fuvolistával, hegedűssel, versenyművet adott elő zongorakísérettel.

Farkas Judit Szekszárdon született, hatéves korában kezdett zongorázni, majd az énekre váltva ért el országos versenyeredményeket. Magánének Bachelor diplomáját a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán szerezte Wiedemann Bernadett növendékeként. Részt vett Temesi Mária, Gulyás Dénes, Szabóki Tünde, Meláth Andrea, Korondi Anna, George Tchitchinadze mesterkurzusain. 2018-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem MA opera szakán, ahol Kertesi Ingrid volt a tanára. Jelenleg az énekművész-tanár mesterszak hallgatója.

Hole Anna a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett diplomát Romos Zsolt növendékeként. Fuvolista pályája során olyan zenekarokban játszott, mint az Anima Musicae Kamarazenekar, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Budafoki Dohnányi Zenekar, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Szimfonikus Zenekara. Zeneakadémiai tanulmányai mellett tanított a Kroó György Alapfokú Művészetoktatási Intézményben, dolgozott a Vígszínházban és a Művészetek Palotájában. Jelenleg a Budaörsi Vivaldi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény furulya-fuvola tanára. Foglalkozik könnyűzenével is: Vincze Lilla megújult zenekarának vokalista-fuvolista tagja.

A koncert regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a bandoli@fszek.hu e-mail címen, a 411-5011-es telefonszámon vagy személyesen, a könyvtár aulájában található központi információs pultnál lehet.

A könyvtár által szervezett programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó/videofelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat arcmása közzététele ellen.

Helyfoglalás érkezési sorrendben. Csak az ülőhelyek számának megfelelően tudjuk a közönséget fogadni. Megértésüket köszönjük!

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés