Főmenü » Könyvtáraink » Központi Könyvtár » Zenei Gyűjtemény

Újdonságokkal nyitottunk

Július 16-ától bővült az elérhető szolgáltatások köre a Zenei Gyűjteményben is. A legfontosabb változás, hogy megnyíltak az olvasói terek, és a polcokról már közvetlenül is lehet válogatni. Íme a legfontosabb tudnivalók és egy kis kedvcsináló új könyveinkhez, kottáinkhoz.


Fotó: FSZEK
Fotó: FSZEK
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár július 1-jén újranyitott könyvtáraiban, így a Zenei Gyűjteményben is bővült július 16-ától a szolgáltatások köre. A legfontosabb újdonság, hogy míg korábban csak előjegyzéssel lehetett dokumentumokat kölcsönözni, most már megnyíltak az olvasói terek, és szabadon lehet a polcokról válogatni, használhatók a katalógus- és adatbázis-számtógépek is. Az olvasók és a könyvtárosok biztonsága érdekében azonban helyben használatra – könyvek helyben olvasására, adatbázisokban való helyben keresésre – csak korlátozott mértékben nyílik mód, zenehallgatásra pedig csak saját, magunkkal hozott fejhallgatóval. Egyszerűen fogalmazva: „beülni” a könyvtárba egyelőre korlátozottan, csökkentett számú ülőhely igénybevételével lehet, de a szabadpolcos dokumentumok elérhetők, raktári kéréseket is le lehet adni. Ugyanakkor a könyvtár olvasóbarát kezdeményezésként a nyár végéig fenntartja az előjegyzési szolgáltatás átmeneti ingyenességét. A változásokról szóló részletes tájékoztató honlapunkon olvasható.

Az adatbázisok egy része távoli hozzáféréssel továbbra is elérhető olvasóink számára otthonról. Használatukról részletes útmutatók olvashatók honlapunkon és blogunkon:

Oxford Music Online – Grove lexikon – használati kalauz

RILM – nemzetközi zenei szakirodalom – használati kalauz

EBSCO e-könyvek kölcsönzése – használati kalauz

Internet Archive e-könyvek kölcsönzése – használati kalauz


Fotó: FSZEK
Fotó: FSZEK
A nyitásra természetesen újdonságokkal is készültünk. Chopintől Auer Lipóton át Dohnányi Ernőig számos zenei nagyságról jelentek meg könyvek a közelmúltban, melyek már kölcsönözhetők. Részletesebb ajánlónkat honlapunkon és blogunkon olvashatják.

Sok új kottával is bővült gyűjteményünk. Kiemelten ajánljuk a Haydn 13 latin nyelvű miséjét tartalmazó gyűjteményes kiadást. A Carus-Verlag német zenei kiadó gyönyörű kiállítású kispartitúrái segítségével a misék jelenleg leghitelesebb (Urtext) zenei szövege tanulmányozható. A díszdobozban, 11 kötetben megjelent kiadvány kötetei külön-külön is kölcsönözhetők.

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés