Főmenü » Könyvtáraink » Központi Könyvtár » Zenei Gyűjtemény

Rád vagyunk hangolva!

Akár most kezdted az egyetemet, akár felsőbb évfolyamos vagy, remek szolgáltatásokkal vár a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteménye.


Fotó: FSZEK
Fotó: FSZEK
Kötelező irodalom, zenei könyvek, folyóiratok
Több mint 15 000 zenei szakkönyvet böngészhetsz és kölcsönözhetsz, köztük sok újdonságot angol, német, francia nyelven. Átlapozhatod nálunk a legizgalmasabb hazai és külföldi zenei folyóiratokat. Gyűjteményünkben megtalálod a kötelező irodalmat is.

Tanulj és hallgass zenét nálunk!
Könyvtárunk tanulótér is. Akár egyedül szeretnél elmélyedni valamiben, akár társaiddal tanulnál, nálunk barátságos környezetet találsz. Hozhatod saját laptopodat, okoseszközödet, a beiratkozással wifi-hozzáférést kapsz a könyvtár egész területén. Hangtárunk több mint 10 ezer CD-t és hanglemezt tartalmaz, főleg komolyzenében és jazzben vagyunk erősek. A zenehallgatáshoz – a vírushelyzet miatt – hozz saját fejhallgatót!

Kottakölcsönzés
Válassz több mint 50 000 kottánk közül. A legpontosabb, legszebb Urtext kiadások is megvannak! Hangszeriskolák, technikai gyakorlatok, előadási darabok, kamarazenei és vokális művek partitúrái és szólamanyagai, zenekari darabok zongorakivonatai és partitúrái kölcsönözhetők.

Online adatbázisok – akár otthonról is
Olvasójegyeddel a könyvtárban, de akár otthonról is elérheted a világ legnagyobb zenei adatbázisait. Az Oxford Music Online angol nyelvű, teljes szöveges, folyamatosan frissülő lexikonban a klasszikus zenei szócikkek mellett dzsessz, opera és populáris zene is megtalálható. A RILM több mint egymillió rekordot tartalmazó anyagában minden dokumentumtípus elérhető: zenei folyóiratcikkek, könyvek, bibliográfiák, értekezések.


Fotó: FSZEK
Fotó: FSZEK
Könyvtárbemutató séta
Ha még nem jártál nálunk, vagy úgy érzed, nehezen igazodsz el gyűjteményünkben, kérj egyéni vagy kiscsoportos, ingyenes könyvtárbemutatást e-mailben. A könyvtári séta során minden kérdésedre válaszolunk.

Segítség szakdolgozathoz – személyre szabottan
Zenei témájú szakdolgozatot írsz? Ha nem tudod, merre indulj, vagy elakadtál a szakirodalom-kutatásban, személyre szabott, egyéni konzultációval segítünk. Iratkozz be hozzánk, foglalj magadnak egy hozzáértő, kedves könyvtárost, és kérj tőle ingyenes tanácsot a Te igényeid szerint!

A könyvtárbemutató sétával és a szakdolgozati konzultációval kapcsolatban keresd e-mailben Bándoli Katalint: bandoli@fszek.hu

Beiratkozás 50% kedvezménnyel
A beiratkozás kedvezményes díja diákoknak egy évre 3300 Ft, fél évre 2300 Ft, három hónapra 1650 Ft. A beiratkozás a FSZEK Központi Könyvtár teljes gyűjteményének kölcsönzésére jogosít. Ebben a nagy könyvtárban a zenei dokumentumok mellett rendkívül gazdag szépirodalmi és humán-tudományi szakirodalmi állomány áll az olvasók rendelkezésére.

Szeretettel várunk minden egyetemistát!

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés