Főmenü » Könyvtáraink » Központi Könyvtár » Zenei Gyűjtemény

Kincses sziget zenetanároknak

Remek szolgáltatásokkal várja a zenetanárokat, zenepedagógusokat a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteménye.

Zenei szakkönyvek, folyóiratok
Gyűjteményünkből több mint 15 000 zenei szakkönyv kölcsönözhető, köztük a zenepedagógiával, az énekléssel, a különböző hangszerek játéktechnikájával, a zenei stílusokkal, előadásmóddal kapcsolatos munkák. Sok újdonság is megtalálható nálunk, a magyar mellett angol, német, francia nyelven is. Átlapozhatók a legfontosabb hazai és külföldi zenei folyóiratok.

Fotó: FSZEK
Fotó: FSZEK
Kották minden szinten
A zenetanárok több mint 50 000 kölcsönözhető kottánk közül választhatnak. A legpontosabb, legszebb Urtext kiadások is megvannak! Az oktatáshoz különösen fontosak lehetnek a hangszeriskolák, a növendék tudásszintjéhez igazodó előadási és kamaradarabok.

A következő linkeken áttekinthető a választék egy része:
hangszeriskolák,
előadási darabok,
kamarazene: duó, trió, kvartett.

Készüljön az óráira nálunk!
Könyvtárunk kellemes munkatér is. Aki szeretne elmélyedni, kutatni bármely zenei témában, vagy utánanézne valaminek, nálunk barátságos környezetet és segítőkész könyvtárosokat talál. Használható saját laptop, okoseszköz, a beiratkozással wifi-hozzáférést biztosítunk a könyvtár egész területén. Hangtárunk több mint 10 ezer CD-t és hanglemezt tartalmaz, főleg komolyzenében és jazzben vagyunk erősek. A zenehallgatáshoz – a vírushelyzet miatt – jelenleg saját fejhallgatóra van szükség!

Online adatbázisok – otthonról is
Olvasójeggyel a könyvtárban, de akár otthonról is elérhetők a világ legnagyobb zenei adatbázisai. A Oxford Music Online angol nyelvű, teljes szöveges, folyamatosan frissülő lexikonban a klasszikus zenei szócikkek mellett dzsessz, opera és populáris zene is megtalálható. A RILM több mint egymillió rekordot tartalmazó anyagában minden dokumentumtípus elérhető: zenei folyóiratcikkek, könyvek, bibliográfiák, értekezések.

Könyvtári séta – mindent megmutatunk
Aki még nem járt nálunk, vagy úgy érzi, nehezen igazodik el gyűjteményünkben, kérjen ingyenes könyvtárbemutatást e-mailben (Bándoli Katalin, bandoli@fszek.hu). A könyvtári séta során a gyűjteménnyel, szolgáltatásokkal kapcsolatos minden kérdésre válaszolunk.

A beiratkozás a FSZEK Központi Könyvtár teljes egészére érvényes – ebben a nagy könyvtárban a zenei dokumentumok mellett rendkívül gazdag szépirodalmi és humántudományi szakirodalmi állomány áll a pedagógusok rendelkezésére.

Szeretettel várunk minden zenetanárt!
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés