Elismerés az Artisjustól

A kortárs magyar zene terjesztése terén kifejtett kiemelkedő munkájáért Artisjus Előadói Díjban részesült Bándoli Katalin, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményének vezetője.


Fotó: FSZEK
Fotó: FSZEK
A díj olyan szakmai elismerés, amelyet az Artisjus szerzői jogvédő iroda azoknak ítél oda, akik tevékenységük során előtérbe helyezik a kortárs magyar darabokat, és küldetésüknek érzik, hogy minél szélesebb közönséghez juttassák el ezeket a zeneműveket. A díj november 5-i átadásakor az indoklásban elhangzott, hogy a FSZEK Zenei Gyűjtemény azon kevés fővárosi koncerthelyszínek egyike, amelyek hiánypótló módon kiemelt figyelmet fordítanak a kortárs magyar zenekultúrára. A könyvtár Hatkor az Ötpacsirtában elnevezésű kortárs zenei koncertsorozata immár öt éve egyre több érdeklődőt vonz, teltházas esteken teremt kapcsolatot az előadóművészek, a zeneszerzők és a közönség között.
Fotó: FSZEK
Fotó: FSZEK
A rendezvények sorában gyakoriak a különleges hangszer-összeállítású kamarakoncertek (kürt-cimbalom, fagott-zongora duó, gitárkvartett), rendszeresek az ősbemutatók, és folyamatosan teret kap a kortárs kórusirodalom is. Az estek alkalmával a szalonhangulatú térben moderátor segíti a befogadást, lehetőség nyílik a véleménycserére, akár a zeneszerzőkkel való beszélgetésre is. A könyvtár fontosnak tartja, hogy honlapján és blogján informáljon a rendezvényekről, interjúkat közöljön az előadóművészekkel. A Zenei Gyűjtemény a jövőben új irányokba is tekintve, kínálatát bővítve kívánja tovább folytatni a magyar kortárs zene népszerűsítését.

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés