Főmenü » Könyvtáraink » Központi Könyvtár » Zenei Gyűjtemény » Tereink, szolgáltatásaink
 • Tereink, szolgáltatásaink

  2018 augusztusa óta új helyen, a FSZEK Központi Könyvtárában működik a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteménye. A régi épület közvetlen szomszédságában, a Reviczky u. 1. szám alatti Wenckheim-palotában is a megszokott szolgáltatásokkal várjuk kedves Olvasóinkat.

  Legfontosabb szolgáltatásaink a következők:
  Az alábbiakban összefoglaltuk, mely szolgáltatásaink hol érhetők el a Központi Könyvtárban, és hogyan tudunk eleget tenni a raktári kéréseknek.

  Fotó: FSZEK
  Fotó: FSZEK
  1. Zenei könyvek terme (volt tanulótér a földszinten, az önkiszolgáló kölcsönzéssel szemközt). A következő szolgáltatások érhetők el itt:

  – zenei könyvek kölcsönzése, hosszabbítása, visszavétele,
  – raktári kották kiadása, visszavétele,
  – szaktájékoztatás,
  – adatbázisok elérése.


  Fotó: FSZEK
  Fotó: FSZEK
  2. Zenei CD-k és szabadpolcos kották terme (volt internetterem a második emeleten). A következő szolgáltatások vehetők itt igénybe:

  – szabadpolcos kották kölcsönzése, hosszabbítása, visszavétele,
  – CD-k, DVD-k kölcsönzése
  – aktuális folyóiratok helyben használata,
  – tájékoztatás,
  – adatbázisok elérése,
  – zenehallgatás.

  3. Raktári kérések
  A raktári kottákat a számítógépes katalóguson keresztül, raktári kérés küldésével lehet kikérni. Miután a földszinti, központi kijelzőn megjelenik az olvasó vonalkódjának utolsó nyolc számjegye, a kért kották a Zenei könyvek termében vehetők át.

  A bekötött folyóiratokat és a raktári könyveket, CD-ket a számítógépes katalóguson keresztül, raktári kérés küldésével lehet kikérni. Ezt követően a kölcsönözni kívánt dokumentumok a földszinten, a raktári kiadásnál, a helyben használatra kértek a 4. szinti általános olvasóteremben vehetők át.

  Kérjük kedves Olvasóinkat, hogy a Zenei Gyűjteményből kölcsönzött dokumentumokat a zenei könyvek vagy zenei CD-k termébe hozzák vissza!

  Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A könyvtár az adatokat, így a megadott email-címet célhoz kötötten, bizalmasan, a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezeli az Általános adatkezelési tájékoztató 2.6 pontja szerint és a Használati Szabályzat 1.7 pontja szerint „kapcsolattartás és egyéb szolgáltatások igénybe vétele” érdekében.
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés