Főmenü » Könyvtáraink » Központi Könyvtár » Zenei Gyűjtemény » Újdonságok, ajánlók

Új régi zenei CD-k a Zenei Gyűjteményben

Ajánlósorozatunkban a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményének lemezújdonságait mutatjuk be. Második alkalommal az új régi zenei CD-k közül választottunk ki négyet.


Régi zenei CD újdonságaink (Fotó: FSZEK)
Régi zenei CD újdonságaink (Fotó: FSZEK)
William Byrd: Infelix ego

A Collegium Vocale Gent lemezén Philippe Herreweghe vezetésével a 16-17. századi zeneszerző, William Byrd miséje és hat motettája szerepel. A reneszánsz vokális zene kedvelőinek igazi zenei csemege ez a tavaly kiadott összeállítás.

J. S. Bach: Violin Concerto BWV 1052, Double Concertos for harpsichords, recorders, oboe and violin

Az Akademie für Alte Musik Berlin élvonalbeli együttessé nőtte ki magát az elmúlt néhány évben régi zenei körökben. A zenekar tudományos szemszögből fordult Bach műveihez, amelyeket korhű hangszereken adnak elő.

J. S. Bach: Violin concertos BWV 1041-1043, Concerto for three violins BWV 1064R

A Freiburger Barockorchester lemezén három hegedűverseny mellett egy rekonstruált művet is hallhatunk. Az eredetileg három hegedűre komponált mű csupán csembalókra való átiratában maradt az utókorra, e CD-n azonban eredeti, visszaállított verzióját hallhatjuk.

Jordi Savall, Pedro Estevan: La Lira d’Espéria II, Galicia

A világhírű barokk gambajátékos, Jordi Savall régi, világzenei sorozatának második lemeze igazi különlegesség. Ezúttal Galícia zenei múltját kutatta fel Savall; az előadásokhoz hagyományos hangszereket használ.

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés