Főmenü » Könyvtáraink » Nagyszeben tér 1. » Szolgáltatások
 • Szolgáltatások

  Könyvtárunk helyben használatához ingyenes regisztráció, a dokumentumok kölcsönzéséhez térítési díjhoz kötött beiratkozás szükséges.

  A könyvtár használatára, a regisztrációra, a beiratkozásra és a kölcsönzésre vonatkozó részletes feltételeket és szabályokat (térítési és kezelési díjak, késedelem, kártérítés) a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Használati Szabályzata tartalmazza.

  KÖLCSÖNZÉS

  Könyvtárunkból könyvek, diafilmek, DVD-k, hangoskönyvek, oktatócsomagok, folyóiratok kölcsönözhetők.

  Könyvek
  Szépirodalom, szakirodalom, gyermekirodalom, és idegen nyelvű szépirodalmi művek találhatók könyvtárunkban. A könyvek 4 hétre kölcsönözhetők, kivételt képeznek a sikerkönyvek, melyek kölcsönzési ideje két hét.

  Idegen nyelvű állomány
  Közel 700 darab idegen nyelvű könyv (angol-francia-német-olasz-orosz-spanyol) zömében szépirodalom, klasszikusok és krimik, valamint könnyített olvasmányok alkotják állományunkat.

  Napilapok, folyóiratok
  3 napilap és 27 féle folyóirat áll a könyvtárlátogatók rendelkezésére. A legutolsó szám kivételével a folyóiratok két hétre kölcsönözhetők.

  DVD
  Magyar és külföldi játékfilmek, krimik, romantikus, történelmi, akció és gyerekfilmek alkotják gyűjteményünket. A DVD-k egy hétre kölcsönözhetők, térítési díja 300 Ft.

  Hangoskönyvek
  Állományunkat folyamatosan bővítjük, jelenleg 180 db hangoskönyv található könyvtárunkban. A hangoskönyvek 4 hétre kölcsönözhetők, térítési díja 300 Ft.

  Diafilmek
  Folyamatosan bővítjük diafilm kínálatunkat, jelenleg 240 db mesefilm kölcsönözhető két hétre ingyenesen.

  Hálózaton belüli kölcsönzés

  Ha könyvtárunk állományában nem található meg egy könyv, de a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár más fiókkönyvtárában vagy a Központi Könyvtárban igen, lehetőség van az átkölcsönzésre, melynek térítési díja 500 Ft/kötet.

  HOSSZABBÍTÁS

  A könyvek, kölcsönzési határideje - ha nincs rájuk előjegyzés - kétszer meghosszabbítható: személyesen, telefonon, vagy online.

  ELŐJEGYZÉS

  A kölcsönzésben lévő könyvekre - térítési díj ellenében - előjegyzés kérhető. Az előjegyzett könyv beérkezéséről igény szerint levélben, telefonon vagy e-mail-ben értesítjük olvasóinkat. Az előjegyzés díja 300 Ft/kötet, melyet a könyv kölcsönzésekor kell kifizetni.

  HELYBEN HASZNÁLAT

  Internethasználat
  Regisztrált és beiratkozott olvasóink számára ingyenes.

  Számítógép használat
  Minden olvasói gép tartalmazza a könyvtár számítógépes katalógusát, ezek használata ingyenes. Olvasóink az Interneten keresztül szintén térítésmentesen kereshetnek a FSZEK adatbázisaiban.

  GYERMEKKÖNYVTÁR

  Elkülönített gyermekkönyvtári rész várja közel 7000 kötet könyvvel, folyóirattal, DVD-vel, diafilmekkel, hangoskönyvekkel az ifjú könyvtárlátogatót. Rendszeres csoportos könyvtári foglalkozásokon ismertetjük meg a gyerekeket a könyvtári dokumentumokkal, a kölcsönzéssel, a katalógussal.
Lapozás:
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés