Főmenü » Könyvtáraink » Török utca 7-9. » Rendezvények

Non plusz ultra nap

Beszámoló a rendezvényről.

2020. február 29-e nem szökőnap, hanem toldaléknap, ezért ezen a napon a szombati nyitva tartáson túl, „toldalék” vagyis meghosszabbított nyitvatartás volt könyvtárunkban.
14-22 óra között színes programokkal vártuk a kisgyerekes családokat, érdeklődő felnőtteket, olvasni vágyó fiatalokat, játékos kedvű kis- és nagykorúakat.
Mivel ez az időszak egyben a farsang vége is volt, (febr. 25.), családi kézműves játszóházban farsangi álarcok, maskarák készültek.
A plusz nyitvatartási időben olyan programokat is kínáltunk, melyekre egész évben hétköznap várjuk a gyerekeket és a felnőtteket. Ezek rendkívül népszerű rendezvények, de sokan fájlalják, hogy hétközben nincs idejük a részvételre, rájuk gondolva volt Mesekuckó plusz, és Meseterápia plusz.
„Utazás a Föld körül” címmel olyan egzotikus országokba látogattunk fotók és élménybeszámolók segítségével, ahol olvasóink éltek. Több olyan beiratkozó olvasónk van, akik életvitelszerűen éltek külföldön, olyan országban, ahol a mi európai keresztény kultúránktól eltérő szokások, hagyományok, társadalmi elvárások stb. vannak. Japánt, Dél-Koreát, és Dél-Amerika esőerdeit ismertük meg ily módon.

A nap végén Tóth Barnabás filmrendező volt a vendégünk, aki már két filmmel is Oscar-díj esélyes volt, hiszen egy rövidfilmje és egy játékfilmje került a 10 legjobb jelölt közé. Barnabással beszélgettünk arról, hogy indult a pályája, (két diplomát szerzett más területen, mire filmezni kezdett), hogyan íródnak forgatókönyvei, milyen módszerekkel dolgozik, mi szerint választja a szereplőket, milyen tapasztalatokat szerzett a legutóbbi jelölés kapcsán, hiszen a legnagyobb filmfesztiválokon vett részt személyesen is, ismerkedett meg a legnagyobb rendezőkkel, forgalmazókkal, milyen új tervei vannak, stb.
A programokkal párhuzamosan társasjáték parti is volt, olyan játékokkal készültünk, amelyeket kisgyermekek is játszhatnak, este pedig kifejezetten felnőtteket vártuk közös játékra.
A meghosszabbított nyitvatartási időben is működött a kölcsönzés, beiratkozás, és könyvhosszabbítás.
Nagyon érdekesnek és értékesnek bizonyult a nap, sok pozitív visszajelzés érkezett, úgy gondoljuk mindenki fáradtan, de elégedetten távozott!

A nap képes beszámolója ezen a linken érhető el:
https://photos.app.goo.gl/G1nFctToy2qbRM4D6

A fotókat Mészáros Károly készítette.

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés