Főmenü » Könyvtáraink » Török utca 7-9. » Szolgáltatások
 • Szolgáltatások

  Török utcai könyvtár

  Könyvtárunk helyben használatához ingyenes regisztráció, a dokumentumok kölcsönzéséhez térítési díjhoz kötött beiratkozás szükséges.

  A könyvtár használatára, a regisztrációra, a beiratkozásra és a kölcsönzésre vonatkozó részletes feltételeket és szabályokat (térítési és kezelési díjak, késedelem, kártérítés) a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Használati Szabályzata tartalmazza.

  KÖLCSÖNZÉS

  Könyvtárunkból könyvek, diafilmek, DVD-k, hangoskönyvek, oktatócsomagok, folyóiratok kölcsönözhetők.

  Könyvek
  Szépirodalom, szakirodalom, gyermekirodalom, és idegen nyelvű szépirodalmi művek találhatók könyvtárunkban. A könyvek egy hónapig kölcsönözhetők, kivételt képeznek a sikerkönyvek, melyek kölcsönzési ideje két hét.

  Idegen nyelvű állomány

  Közel ezer darab idegen nyelvű könyv (angol-francia-latin-német-olasz-orosz-spanyol) zömében szépirodalom, klasszikusok és krimik, valamint kétnyelvű könyvek alkotják állományunkat.

  Napilapok, folyóiratok

  4 napilap és 32 féle folyóirat áll a könyvtárlátogatók rendelkezésére. A legutolsó szám kivételével a folyóiratok két hétre kölcsönözhetők. Néhány folyóirat korábbi évfolyamai is megtalálhatók állományunkban.

  DVD
  Magyar és külföldi játékfilmek, krimik, romantikus, művész, zenés és gyerekfilmek alkotják gyűjteményünket. Megtalálhatók az iskolai kötelező olvasmányok filmadaptációi is. A legújabb filmek listája olvasható az "Újdonságok" menüpontban. A DVD-k egy hétre kölcsönözhetők, térítési díja 300 Ft.

  Hangoskönyvek
  Állományunkat folyamatosan bővítjük, jelenleg 400 db hangoskönyv található könyvtárunkban. 270 db felnőtteknek és 131 db gyermekeknek szóló szépirodalom, gyermekirodalom kölcsönözhető és hallgatható meg könyvtárunkból. A hangoskönyvek egy hónapra kölcsönözhetők, 300 Ft a térítési díja.

  Diafilmek
  Folyamatosan bővítjük diafilm kínálatunkat, jelenleg 240 db mesefilm kölcsönözhető két hétre ingyenesen.

  Hálózaton belüli kölcsönzés

  Ha könyvtárunk állományában nem található meg egy könyv, de a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár más fiókkönyvtárában vagy a Központi Könyvtárban megtalálható, lehetőség van az átkölcsönzésre, melynek térítési díja 500 Ft/kötet.

  HOSSZABBÍTÁS

  A könyvek, kölcsönzési határideje - ha nincs rájuk előjegyzés - kétszer meghosszabbíthatók: személyesen, telefonon, vagy webes hosszabbítás link használatával.

  ELŐJEGYZÉS

  A kölcsönzésben lévő könyvekre - térítési díj ellenében - előjegyzés kérhető. Az előjegyzett könyv beérkezéséről igény szerint levélben, telefonon vagy e-mail-ben értesítjük olvasóinkat. Az előjegyzés díja 300 Ft/kötet, melyet a könyv kölcsönzésekor kell kifizetni.

  HELYBEN HASZNÁLAT

  Olvasóterem
  Az olvasótermi részlegünkben kézikönyvek (szótárak, lexikonok, enciklopédiák) segítik a tájékozódást.

  Internethasználat
  Regisztrált és beiratkozott olvasóink számára ingyenes.

  Számítógép használat

  Könyvtárunk szolgáltatásai közé tartozik a nyomtatás, fénymásolás, szkennelés, melyeket térítési díj ellenében teljesítünk.

  Minden olvasói gép tartalmazza a könyvtár számítógépes katalógusát, ezek használata ingyenes. Olvasóink az Interneten keresztül szintén térítésmentesen kereshetnek a FSZEK adatbázisaiban.

  TÁJÉKOZTATÁS

  Könyvtárosaink segítséget nyújtanak a számítógépes adatbázisok használatában: Corvina és egyéb internetes adatbázisok, keresőrendszerek megismerésében.

  GYERMEKKÖNYVTÁR

  Elkülönített gyermekkönyvtári rész várja közel 8000 kötet könyvvel, folyóirattal, DVD-vel, diafilmekkel, hangoskönyvekkel az ifjú könyvtárlátogatót. Rendszeres csoportos könyvtári foglalkozásokon ismertetjük meg a gyerekeket a könyvtári dokumentumokkal, a kölcsönzéssel, a katalógussal.

  HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

  Mozgáskorlátozott, házhoz kötött olvasóinknak és a kisgyerekes családoknak a gyermek 1 éves koráig - gépkocsival - házhoz visszük az igényelt könyveket, hangoskönyveket.
Lapozás:
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés