Főmenü » Könyvtáraink » Ugocsa u. 10. » Szolgáltatások
 • Szolgáltatások

  A könyvtár használatára, a regisztrációra, a beiratkozásra és a kölcsönzésre vonatkozó részletes feltételeket és szabályokat a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Használati Szabályzata tartalmazza.

  A könyvtár használatára, a regisztrációra, a beiratkozásra és a kölcsönzésre vonatkozó részletes feltételeket és szabályokat (térítési és kezelési díjak, késedelem, kártérítés) a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Használati Szabályzata (2020) tartalmazza.

  KÖLCSÖNZÉS

  Könyvtárunkból könyvek, CD-lemezek, DVD-filmek, nyelvtanulást elősegítő oktatócsomagok, hangoskönyvek kölcsönözhetők.

  Könyvek
  Szépirodalom, szakirodalom, tematikus állománykiemelések (életrajz, szerelmes- és családregény, kalandos- és bűnügyi könyv, fantasztikus irodalom, természetgyógyászat, szabadidő, szakácskönyv).

  Folyóiratok
  Online katalógusunk használatával naprakészen megtekinthetőek a könyvtárunkba járó folyóiratok, illetve egy konkrét lapszám megléte, kölcsönözhetősége is.

  CD-lemezek
  Folk- és klasszikus zene, külföldi és magyar pop-rock, próza.

  DVD
  Válogatás a legnépszerűbb filmekből.


  Hangoskönyvek
  Hangoskönyvek széles választékát kínáljuk CD-n és DVD-n.

  Könyvtárközi kölcsönzés
  Könyvtárunk az állományában nem található könyveket, az Országos Dokumentumellátási Rendszer közvetítésével, könyvtárközi kölcsönzés keretein belül megkérheti olvasóink számára.
  A könyvtárközi kölcsönzés feltételei a kölcsönadó könyvtár belső szabályozásától függ.


  Házhozszállítás

  Önkormányzatunk támogatásával a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár XII. kerületi könyvtára 2005. április 1-től "Könyvet házhoz" szolgáltatást indít, amelynek tartalma az idős, beteg, mozgáskorlátozott, lakáshoz kötött emberek számára könyvek, hangoskönyvek, folyóiratok, valamint ezek használatát segítő eszközök (nagyító, magnetofon) rendszeres időközönként történő házhoz szállítása.


  HOSSZABBÍTÁS

  A könyvek kölcsönzési határideje - ha nincs rájuk előjegyzés - kétszer meghosszabbíthatók: személyesen, telefonon, vagy webes hosszabbítás link használatával.

  ELŐJEGYZÉS

  A kölcsönzésben lévő könyvekre, hangoskönyvekre - térítési díj ellenében. Az előjegyzéseket legfeljebb 4 hónapig figyeli könyvtárunk. Az előjegyzett könyv beérkezéséről e-mail-ben értesítjük olvasóinkat.

  HELYBEN HASZNÁLAT

  Olvasóterem


  Internet-és számítógéphasználat

  Ingyenes a könyvtári számítógépek használata az olvasójegy vonalkódjával – csak könyvtári tagsággal rendelkezőknek elérhető szolgáltatás!
  Ingyenes a korlátlan idejű WiFi-használat nyitvatartási időben, a kijelölt könyvtárakban, saját eszközzel, az olvasójegy vonalkódjával– csak könyvtári tagsággal rendelkezőknek elérhető szolgáltatás!
  A katalógusgépek használata ingyenes. Olvasóink az Interneten keresztül szintén térítésmentesen kereshetnek a FSZEK központi katalógusában.

  TÁJÉKOZTATÁS

  Felkészült kollégák segítik a tájékozódást.A nyomtatott dokumentumokon kívül rendelkezésre állnak a számítógépes adatbázisok is (Corvina, és egyéb internetes adatbázisok, keresőrendszerek).


  FÉNYMÁSOLÁS

  Elsősorban nem kölcsönözhető könyvtári dokumentumok másolására nyújtunk lehetőséget.
  Jelenleg fekete-fehér fénymásolatokat tudunk készíteni A/4 méretben.

Lapozás:
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés