Főmenü » Könyvtáraink » Ugocsa u. 10. » Szolgáltatások » Könyvet házhoz!
 • „Könyvet házhoz” szolgáltatás a Hegyvidéken

  Tudnivalók, hasznos információk az Ugocsa utcai könyvtár szolgáltatásáról.


  Készítette: FSZEK
  Készítette: FSZEK
  A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Ugocsa utcai könyvtára több mint tíz esztendeje indította útjára „Könyvet házhoz” szolgáltatását.

  Kik vehetik igénybe?

  A szolgáltatás rászorultsági alapú, így – egyelőre – nem mindenki rendelhet házhoz könyveket. Viszont idős, beteg, mozgáskorlátozott, házhoz kötött emberek, akik nem tudják személyesen felkeresni a könyvtárat, bizalommal fordulhatnak könyvtárunkhoz! A szolgáltatás igényelhető átmenetileg is (például baleseti lábadozás, veszélyeztetett terhesség idején).

  Mennyibe kerül?

  A kiszállítás térítésmentes, a könyvtárhasználat általános feltételeit a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Használati Szabályzata határozza meg.

  Mit lehet igényelni?

  Könyveket és folyóiratokat, illetve hangoskönyveket. Elsősorban az Ugocsa utcai könyvtár állományából tudjuk az igényeket kielégíteni, de meghatározott feltételek mellett más könyvtárakból is be tudjuk szerezni a keresett műveket. Amennyiben lehetősége van rá, tájékozódhat állományunkról interneten is, a könyvtár honlapján, a katalógusból (ne felejtse el lelőhelynek az Ugocsa utcai könyvtárat beállítani!).

  Milyen gyakran lehet igényelni?

  Igényelni bármikor, de kiszállításra havonta egyszer kerül sor, előre egyeztetett időpontban. A dokumentumok kiszállítása a Kiss János altábornagy utcai Gondozási Központ gépkocsijával történik, amelyet a Hegyvidék Önkormányzata biztosít. A kiszállításnál személyesen jelen van könyvtárunk munkatársa. Lehetőség szerint mindig ugyanaz a kollégánk szállítja ki a dokumentumokat.

  Hogyan lehet a szolgáltatásra jelentkezni?

  A szolgáltatást a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Ugocsa utcai könyvtára (XII. Ugocsa utca 10.) biztosítja. Az igénybevételre vonatkozó kéréseket telefonon, e-mailben, vagy meghatalmazott útján személyesen jelezhetik.
  Célszerű első alkalommal telefonon egyeztetni.
  A szolgáltatás könyvtári felelőse: Labainé Lipovszky Henriett
  Kapcsolat: +36 1 225-1228
  A telefonszám a könyvtár nyitvatartási idejében hívható: hétfőn, kedden, csütörtökön, pénteken 9–19-ig; szerdán 14–19-ig; szombaton 9–14-ig.
  Kereshetnek minket a fszek1201@fszek.hu címen is.

  Mit tehetek, ha nem a XII. kerületben élek, de érdekel a lehetőség?

  Amennyiben nem a XII. kerületben él, úgy forduljon a lakhelye szerint illetékes könyvtár munkatársaihoz. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár „Könyvet házhoz” szolgáltatása területi alapon működik, a szolgáltató könyvtárak listája elérhető itt.

  Felhívjuk figyelmüket, hogy egyes kerületekben a szolgáltatás elérése, feltételei eltérhetnek.

  Ha Önnek segítséget jelent a lehetőség, forduljon hozzánk bizalommal; ha ismer a környezetében olyan embert, akinek hasznos lehet a szolgáltatás, kérjük, hívja fel a figyelmét rá!

  Fotó: Hegyvidék
  Fotó: Hegyvidék
  A szolgáltatás Hegyvidék Önkormányzata és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár együttműködésében valósul meg. Pokorni Zoltán polgármester és Fodor Péter, a könyvtár főigazgatója 2009-ben írt alá határozatlan időre szóló megállapodást, amely hosszú távra teremtette meg a szolgáltatás működtetésének feltételeit.
Lapozás:
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés