Hétmérföldes csizmában

2006-ban is volt aszfaltrajzverseny...

A képek a galériában nagyíthatók!

2006. október 10-én újra megszínesedett a könyvtár előtti szürke aszfalt. Ezen a délutánon volt ugyanis az elmaradhatatlan aszfaltrajzverseny. Százegy kisdiák érkezett a könyvtár kis olvasói közül és a kerület négy iskolájából, az Ady Endre, az Eötvös, a Jókai és a Vass Lajos Általános Iskolából, hogy a „Hétmérföldes csizmában” címen meghirdetett rajzversenyen kedvenc népmeséikből rajzoljanak.

Sem lelkesedésben, sem ötletben nem volt hiány; sorra születtek a szebbnél szebb rajzok; az Együgyű Misón át az Óriás mesééig, a Fehér ló fián keresztül az Ördög három aranyhajszáláig. Kis ördögök, királyfik és királylányok és a jóságos Óriás elevenedett meg a kréták nyomán a gyerekek alkotásaiban. Lukácsy Tibor grafikus művésznek, - mint annyiszor az elmúlt évek során - az idén sem volt könnyű dolga. A tőle megszokott lelkiismeretességgel és szakmai hozzáértéssel elemezte a rajzokat. A rajzolás élményén túl mindenkinek jutott apró meglepetés is. Csak remélni tudjuk, hogy a szép idő még kitart, hogy a szürke aszfalt még színes marad, s még sokáig gyönyörködhetünk a gyerekek alkotásaiban.

Már azon gondolkodnunk, hogy jövőre talán a könyvtár előtti parkolót is ki kellene bérelni, hadd színesedjen meg az is, ha csak néhány napra is – a gyerekek lelkesedésén biztos nem múlna….

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés