Főmenü » Könyvtáraink » Vénusz u. 2. » Könyvtárunk története
  • Könyvtárunk története

    A Csillagtelepi Könyvtár működését 1963 április 1-jén kezdte meg; ekkor nyílt meg az intézménynek otthont adó Radnóti Miklós Művelődési Ház. A városrész Csepel centrumától délre az 1910-es években kezdett benépesülni. 1955-66 között, Zalaváry Lajos tervei alapján épült lakótelepe, mintegy 2000 lakással. A könyvtár jelenleg is elsősorban Csepel és ezen belül a környező városrész lakóit szolgálja ki, de egyes ritkaságokért távolabbi kerületekből is ellátogatnak hozzánk.

    A könyvtár 1978. január 1-jétől, a főkönyvtári rendszer kialakításától szervezeti, szakmai és gazdasági szempontból a csepeli főkönyvtárhoz tartozott. A főkönyvtár a Kalamár József (mai Szent István) úton, a Rideg Sándor Művelődési Ház (ma Királyerdei Művelődési Ház) épületében működött, ahol jelenleg is működik egy FSZEK-tagkönyvtár.

    A Vénusz utcai könyvtár alapítása óta két nagy rekonstrukciót élt meg. Először 1986-ban, majd 2010-ben újították fel; ez alkalommal tereit átalakították, és nagyon szép, modern belsőt hoztak létre a galérián közösségi térrel. A könyvtár a Radnóti Miklós Művelődési Ház emeletén található, Csillagtelep otthonos és fontos kulturális szolgáltatóhelye.
Lapozás:
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés