Főmenü » Könyvtáraink » Vénusz u. 2. » Szolgáltatások
 • Szolgáltatások

  A könyvtár használatára, a regisztrációra, a beiratkozásra és a kölcsönzésre vonatkozó részletes feltételeket és szabályokat (térítési és kezelési díjak, késedelem, kártérítés) a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Használati Szabályzata tartalmazza.

  KÖLCSÖNZÉS

  Könyvtárunkból könyvek, DVD-filmek, nyelvtanulást elősegítő oktatócsomagok, hangoskönyvek kölcsönözhetők.

  Könyvek

  Szépirodalom, szakirodalom, tematikus állománykiemelések (életrajzok, romantikus regények, krimi, kaland, háborús, tini, vámpír regények, fantasztikus irodalom, újdonságok, szakácskönyvek, ezotéria).

  Folyóiratok
  Könyvtárunkban napi- és hetilapok, folyóiratok között válogathat. A legfrissebb számok kivételével a folyóiratok is kölcsönözhetőek.

  DVD

  Válogatás a legnépszerűbb filmekből.

  Hangoskönyvek

  Külföldi és magyar szerzők CD-n.

  Könyvtárközi kölcsönzés
  Könyvtárunk az állományában nem található könyveket, tagkönyvtárak közötti átkölcsönzés keretein belül megkérheti olvasóink számára – térítési díj ellenében.


  HOSSZABBÍTÁS


  A könyvek kölcsönzési határideje - ha nincs rájuk előjegyzés - kétszer meghosszabbíthatók: személyesen, telefonon, vagy webes hosszabbítás link használatával.


  ELŐJEGYZÉS

  A kölcsönzésben lévő könyvekre, hangoskönyvekre - térítési díj ellenében. Az előjegyzéseket legfeljebb 4 hónapig figyeli könyvtárunk. Az előjegyzett könyv beérkezéséről igény szerint levélben, telefonon vagy email-ben értesítjük olvasóinkat.


  HELYBEN HASZNÁLAT

  Olvasóterem

  Internethasználat
  Beiratkozott olvasóink ingyenesen internetezhetnek a helyi internethasználati szabály betartásával.

  Számítógéphasználat
  Szövegszerkesztés, internethasználat, a katalógusgépek használata – ingyenes. Olvasóink az Interneten keresztül szintén térítésmentesen kereshetnek a FSZEK központi katalógusában.


  TÁJÉKOZTATÁS


  Felkészült kolléga segíti a tájékozódást. A nyomtatott dokumentumokon kívül rendelkezésre állnak a számítógépes adatbázisok is (Corvina, és egyéb internetes adatbázisok, keresőrendszerek).

Lapozás:
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés