Bogyó, Babóca... és a többiek

Ez egy archív cikk, a benne szereplő információk a megjelenés idején
pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


2009-02-09 13:38:00

BARTOS ERIKA vetítéssel egybekötött mesedélutánját
2008. november 25-én, kedden 17 órakor tartottuk a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár XIII/6. Angyalföldi Kertvárosi Könyvtárában.
Nagy készülődés előzte meg a programot. Sokan már előre jelentkeztek, hogy várják értesítésünket.
Erika a családdal érkezett, Anna, Peti és Apa is elkísérte, ami meglepetés volt a vetítésre érkezőknek.
Először egy kitalálós játékban vehettek részt a gyerekek, amelyben a letakart rajzok formájából kellett kitalálni, hogy ki, vagy mi bújt el. Aztán megláthattuk rajzos és fényképes változatában is a jó megoldást. Tapasztalt „olvasóink”-az egészen kicsik is- , szinte minden formát felismertek.
Ezután következtek a már jól ismert mesék, és aztán jöttek az újdonságok, melyből megtudhattuk, hogy Peti és Gergő mi szeretne lenni, ha felnő, aztán milyen tartalma van az orvosi táskának … Ezek a történetek is hamarosan megjelennek könyves formában.
A mesék végén meghallgattuk az Alma együttes dalát, Annáról,Petiről és Gergőről.
A gyerekek és szüleik is felkészülten érkeztek saját könyveikkel, és elhozták a kikölcsönzött könyvtári példányokat is - a polcon mindig üres a helye- , hogy Erikával aláírathassák. Türelmesen várakoztak, hogy a néhány kedves ajánló sorokra.
Kis olvasóink színezőlapokat kaptak ajándékba a foglalkozás végén, amelyeken kedvenc figuráikat láthattuk.
Kellemes délutánt tölthettünk el Bartos Erikával, családjával, és mesebeli szereplőivel, melyet az érkezéstől a búcsúzóig fotókon is megörökítettünk.

A rendezvény támogatója : XIII.kerület Közművelődésért Közalapítvány