Egyéni, valamint vezetett csoportos könyvtárlátogatás a Központi Könyvtárban


Fotó: FSZEK
Fotó: FSZEK
Szívesen kalauzolunk csoportokat a Központi Könyvtár épületében.
Csoportok csak előzetes bejelentkezéssel és könyvtáros kísérővel látogathatják meg könyvtárunkat.

Bejelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet (e-mail is) mindenképpen írásos formában, a csoport várható létszámának és a kapcsolattartó elérhetőségének megjelölésével, érkezés előtt legalább 2 héttel.
A bejelentkezés akkor érvényes, ha visszajelzést küldünk, amely tartalmazza a pontos időpontot, a fogadott létszámot, valamint megjelöli az árat.
A könyvtár az időpont-változtatás jogát fenntartja!

Postacím: FSZEK Központi Könyvtár
1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
e-mail: csoportvezetes@fszek.hu
telefon: 411-5019

A csoportos vezetés tartalma:
a könyvtárépület tereinek (Wenckheim-palota, Reviczky utcai palota és az új szárny), a könyvtár történetének, állományának, szolgáltatásainak, szak- és különgyűjteményeinek bemutatása.

A fent megjelölt tartalomnál kérhet kevesebbet a látogatócsoport vezetője, de ebben az esetben is a díjtételek ugyanazok, mint normál vezetésnél.
Ha a fent felkínáltnál részletesebb vagy időigényesebb vezetést kérnek, akkor az igényekről és az árról külön egyeztetni szükséges.

A csoportos vezetés legkisebb létszáma 10 fő, maximum 20 fő. Ezt nem lehet túllépni, mert zavarja a könyvtár működését, de az többnyire megoldható, hogy egy időben két 15-15 fős csoport induljon (2 vezetővel).Turistacsoportoknak ajánljuk a Palotaséta+ elnevezésű programot, melynek keretében egy kb. 60 perces, a Wenckheim-palotát bemutató vezetés után a Zenei gyűjtemény várja a vendégeket két, választható programmal (a teljes program időtartama kb. 90 perc):

Betekintés a komolyzene világába…
A könyvtári séta után az érdeklődők klasszikus zenei levezetőn vehetnek részt könyvtárunk Zenei Gyűjteményének szervezésében. A kiegészítő program a gyűjtemény félszáz éves történetébe, múltjába és jelenébe nyújt betekintést; a megközelítőleg 20 perces előadás során vendégeink többek között kézbe vehetnek első kiadású, dedikált kottaritkaságokat, és zenehallgatással egybekötött, játékos kvíz formájában megmérettethetik komolyzenei tudásukat... a tudáspróbák dobogósai pedig jutalomban részesülnek!

Táskarádió – palotaséta könnyűzenével
A könyvtári séta után az érdeklődők könnyűzenei időutazáson vehetnek részt könyvtárunk Zenei Gyűjteményének szervezésében. A kiegészítő program az elmúlt 50 év nagy magyar slágereit idézi fel játékos kvíz formájában, zenehallgatással egybekötve. Generációk közös emlékei, örökzöld zenei stílusok elevenednek meg körülbelül 20 percben.

Díjtételek:  
Könyvtárhasználati foglalkozás iskolai csoportoknak és kísérő tanárainak ingyenes
Könyvtárszakmai célú könyvtárlátogatások ingyenes
Fogyatékossággal élők számára ingyenes
Diákoknak és nyugdíjasoknak 200 Ft/fő
Felnőtteknek csoportos vezetés 1500 Ft/fő
Idegennyelvű vezetés (angol és német nyelven) 2000 Ft/fő
Egyéni, nem vezetett látogatás (turistajegy) 1500 Ft/fő
Vezető igénybe vétele egyéni látogatóknak 5000 Ft/alkalomEgyéni látogatókat is várunk vezetett sétára havonta egyszer, szombaton, délelőtt 11–12 óráig.
Indulás 11 órakor a könyvtár aulájában található központi információs pulttól: