Az adatbázisokról, melyek segítséget adnak a beadandókhoz és a vizsgaidőszak szakirodalmához

2020-12-15 17:28:39

Az EDULINE adatbázisokat ajánló cikke apropóján, a könyvtárunk adatbázis-kínálatáról.


Forrás: pixabay.com
Forrás: pixabay.com
Az Eduline-on megjelent 3+1 ingyenes adatbázis: könyvek, folyóiratok, tanulmányok online című cikk kapcsán szeretnénk könyvtárunk honlapján keresztül elérhető adatbázisokat is ajánlani, hogy ezzel is segítsük a vizsgaidőszakban a diákok felkészülését.

Jelenleg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár zárva tart, de mivel számos adatbázis és online szolgáltatás előfizetője, ezért ezek a szolgáltatások távolról is elérhetőek. Adatbázisainak kínálatában többek között szerepelnek az Új Jogtár és az EBSCO adatbázisok, az Akadémiai folyóiratok és szótárcsomagok is.

Az érvényes olvasójeggyel rendelkező olvasóink számára az adatbázis-használat szolgáltatás díjmentes.

Elérhetőek még a Szaktárs, az Encyclopaedia Britannica, a GALE adatbázisai, a Magyar Elektronikus Referenciaművek Szolgáltatása, valamint művészeti, szociológiai és zenei tárgyú online tartalmak is. Az adatbázisokról részletesen információkat ide kattintva lehet olvasni.

A Könyvtár otthonról szolgáltatás keretében tájékoztató könyvtárosaink technikai segítséget adnak az adatbázisok használatában és segítenek az online hazai és nemzetközi tartalmak felkutatásában.

A díjmentes adatbázis-használathoz szükséges beállításokról az alábbi oldalon olvashat: Előfizetett adatbázisaink használata távolról

A könyvtári adatbázisaink otthoni eléréséhez már online is lehet beiratkozási igényt leadni. Az online olvasói státus megszerzéséhez egy űrlapot kell kitölteni. A 30 napos szolgáltatás díja 1100 Ft. A virtuális jegy a díj befizetését követően, az aktiválástól számított 30 napig érvényes, azt követően megújítható. Részletes információ a regisztrációról és az űrlapról.

A BOOKlászó ADATBÁZISAJÁNLÓ című rovatában, amely a Központi Könyvtár tájékoztató könyvtárosainak Facebook oldala, heti rendszerességgel jelenik meg egy részletes poszt, melyben egy-egy szolgáltatott adatbázis tartalmát és használatát mutatjuk be.

Könyvtárunk által számos adatbázis és online szolgáltatás áll a téli vizsgaidőszakban is a tanulók rendelkezésére, keressék fel honlapunkat vagy hívják kollégáinkat!

Munkatársaink hétfőtől péntekig 10-től 18 óráig telefonon a +36-1 411-5019 számon, valamint Skype-on a 'Központi Könyvtár FSZEK' néven várják hívásaikat.

E-mailben az info@fszek.hu címen vagyunk elérhetők.