Főmenü » Szolgáltatások

Kedves Olvasónk!

Szeretnénk felhívni a figyelmét néhány olyan szolgáltatásunkra, amellyel elkerülheti, hogy tartozása legyen könyvtárunkban.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 2012 nyara óta egy Gmail-fiókot igénylő módszerrel segíti, hogy a könyvek lejárati határidejét soha többé ne felejtse el. A könyvtár honlapján részletesen leírt beállítás után a lejárat előtt e-mail-értesítés figyelmezteti Önt a dokumentumok visszahozására. A beállítás leírását itt találja meg: http://old.fszek.hu/szolgaltatasok/?article_hid=11040.

A könyvek kölcsönzési határideje két ízben meghosszabbítható, négy különböző módon: személyesen, telefonon, e-mailben (hosszabbitas.kozpontikvt@fszek.hu – a FSZEK teljes könyvtári hálózatára vonatkozóan lehet hosszabbítani) és a könyvtári portálon keresztül (http://old.fszek.hu/szolgaltatasok/?article_hid=10884).

Ha mégsem sikerült elkerülni a tartozást: a lejárt dokumentumok visszahozatalára a lejárattól számított 18. naptári napon, eszközök esetében a 7. naptári napon ajánlott levélben szólítjuk föl az olvasóinkat. Ekkor még mindig van 39 napja arra, hogy visszahozza a könyveket, s csak a késedelmi díjat és a postai értesítés díját kell kifizetnie. A könyvtár a felszólítások után közjegyzői fizetési meghagyásos eljárást indít.

A Használati Szabályzat 2015. évi módosításával
  • a közjegyzői fizetési meghagyásos eljárás előtt 12 nappal egy további emlékeztetőt is küldünk, amennyiben megadja nekünk e-mail címét. Ha ezt követően visszahozza a könyveket, elkerüli a fizetési meghagyás kibocsátását, ami 8000 forint költségmegtakarítást jelent Önnek. Az új szolgáltatás, természetesen, ingyenes lesz.
  • további, az Önök érdekében hozott döntésünk, hogy az olvasó a nála levő lejárt dokumentumokat a nevén lévő maximum 1000 forint tartozásig, a fenti négy lehetőség bármelyikét igénybe véve, meghosszabbíthatja.

Bízunk abban, hogy használóink is felelősséget viselnek és vállalnak azért, hogy az általuk kölcsönzött dokumentumok időben történő visszavitelével más könyvtári tagok is hozzájuthassanak a kért dokumentumokhoz.
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés