Főmenü » Szolgáltatások » Továbbtanulási Információs Szolgáltatás

2021-es felvételihez szükséges emelt szintű érettségiről

Kik mentesülnek a kötelező emelt szint alól?


Forrás: pixabay.com
Forrás: pixabay.com
A továbbtanulni szándékozóknak 2021-ben is kötelező lesz legalább egy emelt szintű érettségi ahhoz, hogy egy alap- vagy osztatlan képzésen vehessenek részt.

A jövő évi felvételi eljárással kapcsolatban, vannak olyan szakok, ahol meghatározzák, hogy a felvételi tantárgyakból milyen szintű érettségit fogadnak el, illetve, hogy mely szakon milyen tantárgyakból kérnek emelt szintű vizsgát.

Először, tehát érdemes megnézni, hogy a kiválasztott szakon milyen érettségi tantárgyakat jelöltek meg. A felvételi eljárásnak vannak alapkövetelményei, de emellett az intézmények a különböző szakokon plusz feltételeket is megadhatnak. A képzési terület, illetve szak szerinti felvételi követelmények a FELVI.HU oldalán nézhetőek meg és egy külön dokumentumban is összegyűjtötték a feltételeket.

Dokumentum

Vannak azonban az emelt szintű érettségiben is kivételek:
  • a felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezőket az oklevelük alapján, az emelt szintű érettségi követelménytől való eltekintéssel is rangsorolhatják az egyetemek, tehát mentesülhetnek a kötelező emelt szintű érettségi teljesítése alól.
  • azokat, akik felsőoktatási szakképzésre jelentkeznek, így rájuk sem vonatkozik a felvételi követelmény. Mi az a felsőoktatási szakképzés? A felsőoktatási szakképzések olyan kétéves képzések, amelyeket egyetemek és főiskolák indítanak. Az elvégzése oklevéllel tanúsítható.

Mi a különbség a felsőoktatási szakképzés és a szakirányú továbbképzés között?

Forrás: Eduline

További cikkek a témáról

2021-től érvényes felvételi eljárás menete: 423/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet
2021 és a felvételizők: kik mentesülnek a kötelező emelt szint alól?
Itt a lista, ebből kell emelt szintű érettségit tenni 2021-ben

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés