Főmenü » Szolgáltatások » Továbbtanulási Információs Szolgáltatás

Milyen támogatásra pályázhatnak az önköltséges hallgatók?

Ösztöndíj-lehetőségek az önköltséges formában tanulók részére.


Forrás: pixabay.com
Forrás: pixabay.com
Az önköltséges formában tanulóknak kevesebb ösztöndíj-lehetőségük van. Számukra a felsőoktatási intézmények, az intézet által alapított és megpályázható támogatásokat hoztak létre.

A Debreceni Egyetemen például külön juttatást kaphatnak azok, akik a tantervben előírt, vagyis kötelező szakmai gyakorlatukat nem az intézmény székhelyén és nem a lakóhelyükön végzik.

A Szegedi Tudományegyetemen azok pályázhatnak támogatásokra, akiknek kiváló a szakmai, a tudományos, illetve a közéleti munkásságuk.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen akár egyszeri 70 ezer forintot is elnyerhetnek azok, akik hazai vagy nemzetközi tanulmányi versenyen, konferencián, workshopon vesznek részt, vagy rövid kutatóútra mennek. Az önköltséges hallgatók emellett minden tanév végén kérelmezhetik az átsorolásukat is – a különböző képzéseken felszabaduló, államilag támogatott férőhelyeket a kiváló teljesítményű, fizetős formában tanuló egyetemisták, főiskolások kaphatják meg.

A diákoknak a támogatásokról tehát az adott egyetemen belül kell tájékozódniuk az intézet saját diákokat támogató juttatásairól. Ezeket felül vannak olyan támogatások még, melyeket az önköltséges rendszerben tanulóknak is meg lehet pályázni.

Bursa Hungarica: ezt a támogatást az alap- és mesterszakos hallgatók mellett az osztatlan képzésben, illetve felsőoktatási szakképzésben tanulók is megpályázhatják. Az ösztöndíj két részből tevődik össze: az egyiket a hallgató lakhelye szerinti települési vagy megyei önkormányzat, a másik felét pedig az egyetem vagy főiskola biztosítja.

Bővebben az Emberi Erőforrások Minisztérium honlapján: Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat 2021

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj: a támogatásra az osztatlan tanárszakos hallgatók pályázhatnak.

Bővebben a Klebelsberg Központ honlapján: Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program

Forrás: Milyen ösztöndíjat kaphatnak az önköltséges képzésen tanulók?

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés