Főmenü » Szolgáltatások » Továbbtanulási Információs Szolgáltatás

Tájékoztató a nyelvvizsgákról és a nyelvintézetek működéséről

COVID–19 hírek.


Forrás: pixabay.com
Forrás: pixabay.com
Az EDULINE-on megjelent hír szerint a koronavírus miatt 2020-ban sokkal kevesebb nyelvvizsgázó volt, mint a korábbi években. Az adatokat tovább rontotta az is, hogy tavaly közel 110 ezer új diplomát adtak ki nyelvvizsgamentességgel. 2020 második felében 32 889-en tettek nyelvvizsgát, ez majdnem 16 ezer vizsgázóval jelent kevesebbet, mint egy évvel korábban, amikor 48 619-en vizsgáztak.

Nehezíti a nyelvvizsgázók helyzetét az is, hogy a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozások miatt a budapesti kulturális és nyelvi intézetek zárva tartanak. Szolgáltatásunk összegyűjtötte, hogy jelenleg milyen szolgáltatásokat nyújtanak.

Rekordkevés vizsgázó: kikészítheti a visszaesés a nyelvvizsgaközpontokat?British Council, Magyarország

Honlap: britishcouncil.hu

A Council budapesti ügyfélszolgálata csak e-mailben vagy telefonon érhető el. Az intézet nyelvtanfolyamai és a kulturális programok csak online formában folytatódnak ebben az évben is. A British Council magyarországi irodája a brit nyelvvizsgák többségének hivatalos magyarországi központja is egyben.

A nyelvvizsgákról szóló információk és tudnivalók az alábbi címen érhetőek el:

British Council - angol nyelvvizsga

Az intézet angol tanfolyamai

Ügyfélszolgálat elérhetősége: information@britishcouncil.huA budapesti Goethe Intézet

Honlap: goethe.de

Tekintettel a kialakult helyzetre az intézet az illetékes kormányzati szervekkel együttműködik a koronavírus terjedésének lassításában, ezért nyelvtanfolyamaikat és rendezvényeiket online formában szervezik meg. A nyelvvizsgákat a mindenkori hatályos egészségügyi előírásoknak megfelelően tartják meg, melynek körülményeiről a vizsgázók e-mailben részletes tájékoztatást kapnak.

Nyelvvizsgákkal kapcsolatos kérdések

A Goethe Intézet könyvtárával kapcsolatos információk

Általános tájékoztatást az info-budapest@goethe.de e-mail címen lehet kérni vagy a Facebook oldalon tudnak tájékozódni.Budapesti Francia Intézet

Honlap: franciaintezet.hu

Az intézet a magyar kormány járványügyi intézkedéseit figyelembe véve az alábbiak szerint módosítja működését: A nyelvtanfolyamait online formában folytatja.

A Médiatár tevékenysége szünetel. A már kölcsönzött könyveket az Intézet recepcióján tudják leadni vagy az újranyitásig maguknál is tarthatják, büntetést természetesen nem kell majd fizetni.

Digitális könyvtár kínálata a www.culturetheque.com címen továbbra is otthonról elérhető.

Kulturális programok nagy részét (kerekasztal-beszélgetések, koncertek, filmvetítések stb.) elhalasztják, néhány esemény online formában követhető, ezekről a honlapról lehet tájékozódni.

A nyelvtanfolyamokkal és szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdéseket a cours@inst-france.hu címre lehet küldeni.A budapesti Olasz Kultúrintézet

Honlap: iicbudapest.esteri.it/hu

A nyelvi kurzusok és programok online zajlanak, amíg érvényben maradnak a Covid járványhelyzet miatti korlátozások.

A beiratkozás módja

Online tanulási lehetőségek

A szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdéseket a iicbudapest@esteri.it címre lehet küldeni.A budapesti Cervantes Intézet

Honlap: budapest.cervantes.es/hu

A Cervantes intézetben is online formában szervezik a nyelvtanfolyamokat és különböző nyelvi kurzusokat.

Az intézet bármely kurzusával kapcsolatos kérdését a következő címre küldheti: cenbud@cervantes.es

Az intézet könyvtárának olvasótermei jelenleg zárva vannak. A könyvekhez sem tudnak szabad hozzáférést biztosítani, azonban az előzetesen megigényelt könyveket a könyvtáros össze tudja készíteni a beiratkozott olvasók számára.

Könyvtári e-mail: bibbud@cervantes.esCamões Intézet - Budapesti Portugál Nyelvi Központ

Honlap: clpcamoes-budapeste.com

A Camões Intézet – Budapesti Portugál Központ kulturális és nyelvvizsgaközpontként is működik. Évente kétszer itt lehet letenni a CAPLE portugál nyelvvizsgát.

Az intézet nyelvtanfolyamairól clpic.budapest@gmail.com címen kérhet tájékoztatást. Az intézet programjai online formában zajlanak, melyek a honlapon vannak hirdetve.

Az intézet által támogatott portugál nyelvi képzések a felsőoktatásban jelenleg Budapesten, Pécsen, Szegeden és Debrecen egyetemeken érhetőek el az egyetemisták számára.
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés