Főmenü » Szolgáltatások » Továbbtanulási Információs Szolgáltatás

Kölcsönözhető az EDUCATION UK gyűjtemény

Könyvek az angliai továbbtanulással kapcsolatos tudnivalókról.


Forrás: FSZEK
Forrás: FSZEK
A Továbbtanulási Információs Szolgáltatáshoz tartozó könyvtári gyűjtemény az Egyesült Királyság felsőoktatási intézményeibe továbbtanulni kívánó diákoknak szolgál információkkal.

A könyvek elsősorban az „undergraduate” (elsődiplomás) képzésekre való jelentkezéshez nyújtanak tájékoztatást. Magáról a jelentkezés folyamatáról a UCAS: Universities and Colleges Admissions Service - kiadványai informálják a diákokat.

A UCAS - az egyetemek központi regisztrációs felülete - weboldalán szinte minden információ megtalálható, amit a felsőoktatási jelentkezésről, az egyetemekről és szakokról előzetesen egy felvételizőnek tudnia kell. A UCAS honlapon olvasható tájékoztatók mellé ajánljuk most könyvformátumban elérhető kiadványainkat, melyek a korábbi években olvasótermi, tehát csak helyben használatos könyvek voltak. Mostantól már ki is lehet kölcsönözni ezeket a kiadványokat, a katalógus felületéről indított előjegyzést követően.

KERESÉS MENETE

A FSZEK honlapján található online katalógusban az „Összetett keresés” menüpont használata. Az oldalon a kulcsszóra keresve az alábbi angol kifejezéseket használva megtalálhatóak, majd előjegyezhetőek az angliai továbbtanulással foglalkozó dokumentumok.

Kulcsszavak: UCAS, higher education, applying, CV, personal statement

A kölcsönzési igényt a katalógusban megtalált címeknél látható „Előjegyzés” ikonra kattintva lehet jelezni. Kollégáink minden esetben visszajelzést küldenek a kérések teljesíthetőségéről, illetve arról, hogy mikortól vehető át az előjegyzett könyv. Az előjegyzett könyveket csak a csereponton lehet átvenni. Az előjegyzés szolgáltatásunkat átmenetileg ismét ingyenessé tettük. Egyszerre maximum 8 példány kérhető. Az előjegyzésre 2021. február 8-tól van lehetőség.

Katalógus

Online előjegyzés

Könyvtári Cserepont Szolgáltatás

Tovább hosszabbítottuk a könyvtári tagságok és kölcsönzések lejáratát
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés